Se pregătește tăierea de copaci de milioane de lei în pădurile ieșene. Cel mai valoros lot, la Dobrovăţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Se pregătește tăierea de copaci de milioane de lei în pădurile ieșene. Cel mai valoros lot, la Dobrovăţ

GALERIE
Dobrovat padure taieri copaci RomSilva
  • Dobrovat padure taieri copaci RomSilva
- +

Este prima licitaţie din acest an a Romsilva, la Iaşi. Dacă la Dobrovăț este cel mai valoros lot, la Hârlău e cel mai mare, după cantitatea de lemn.

 

Nu mai puţin de 70 de loturi de pădure sunt scoase la licitaţie pentru exploatare în judeţul Iaşi. Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a lansat o procedură pe platforma electronică de achiziţii publice pentru atribuirea contractului (sau contractelor, dacă vor fi mai mulţi ofertanţi câştigători) de prestări servicii de exploatare forestieră pentru Direcţia Silvică Iaşi. Potrivit anunţului de licitaţie, aceste servicii constau în: doborât, secţionat, adunat, scos apropiat în platforma primară; curăţirea parchetelor (dacă este cazul); sortarea masei lemnoase în platforma primară pe tasoane, fasonarea în steri a lemnului de foc.

Valoarea totală estimată pentru cele 70 de loturi este 2,43 milioane de lei. Cel mai scump lot este la Dobrovăţ, 107,5 mii lei, iar cel mai mic, aproape 5 mii de lei, pe raza Ocolului Silvic Hârlău. Tot la Hârlău este şi cel mai „greu” contract, după masa lemnoasă propusă pentru comercializare - 1.993 mc. De altfel, aici sunt cele mai multe loturi scoase la licitaţie, 19. Alte 13 loturi sunt pe raza Ocolului Silvic Lunca Cetăţuii şi câte 10 la Dobrovăţ, Pădureni şi Paşcani. Încă şase loturi sunt în zona Răducăneni, iar ultimele două, la Podu Iloaiei.

Durata contractului pe fiecare lot este de 9 luni. Ofertele sunt aşteptate până pe 22 februarie şi, după departajarea conform criteriului preţului cel mai scăzut, câştigătorii urmează să fie anunţaţi cel mai târziu în mai.

Pe de altă parte, în răspunsul primit recent la redacţie în urma unei solicitări a ziarului, Direcţia Silvică precizează că, „după data de 1 ianuarie 2021, în Pădurea Dobrovăţ-Bârnova nu a fost eliberată nicio autorizaţie de exploatare”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.