Se pregătește tăierea de copaci de milioane de lei în pădurile ieșene. Cel mai valoros lot, la Dobrovăţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Se pregătește tăierea de copaci de milioane de lei în pădurile ieșene. Cel mai valoros lot, la Dobrovăţ

GALERIE
Dobrovat padure taieri copaci RomSilva
  • Dobrovat padure taieri copaci RomSilva
- +

Este prima licitaţie din acest an a Romsilva, la Iaşi. Dacă la Dobrovăț este cel mai valoros lot, la Hârlău e cel mai mare, după cantitatea de lemn.

 

Nu mai puţin de 70 de loturi de pădure sunt scoase la licitaţie pentru exploatare în judeţul Iaşi. Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a lansat o procedură pe platforma electronică de achiziţii publice pentru atribuirea contractului (sau contractelor, dacă vor fi mai mulţi ofertanţi câştigători) de prestări servicii de exploatare forestieră pentru Direcţia Silvică Iaşi. Potrivit anunţului de licitaţie, aceste servicii constau în: doborât, secţionat, adunat, scos apropiat în platforma primară; curăţirea parchetelor (dacă este cazul); sortarea masei lemnoase în platforma primară pe tasoane, fasonarea în steri a lemnului de foc.

Valoarea totală estimată pentru cele 70 de loturi este 2,43 milioane de lei. Cel mai scump lot este la Dobrovăţ, 107,5 mii lei, iar cel mai mic, aproape 5 mii de lei, pe raza Ocolului Silvic Hârlău. Tot la Hârlău este şi cel mai „greu” contract, după masa lemnoasă propusă pentru comercializare - 1.993 mc. De altfel, aici sunt cele mai multe loturi scoase la licitaţie, 19. Alte 13 loturi sunt pe raza Ocolului Silvic Lunca Cetăţuii şi câte 10 la Dobrovăţ, Pădureni şi Paşcani. Încă şase loturi sunt în zona Răducăneni, iar ultimele două, la Podu Iloaiei.

Durata contractului pe fiecare lot este de 9 luni. Ofertele sunt aşteptate până pe 22 februarie şi, după departajarea conform criteriului preţului cel mai scăzut, câştigătorii urmează să fie anunţaţi cel mai târziu în mai.

Pe de altă parte, în răspunsul primit recent la redacţie în urma unei solicitări a ziarului, Direcţia Silvică precizează că, „după data de 1 ianuarie 2021, în Pădurea Dobrovăţ-Bârnova nu a fost eliberată nicio autorizaţie de exploatare”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.