anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Se pregătește tăierea de copaci de milioane de lei în pădurile ieșene. Cel mai valoros lot, la Dobrovăţ

GALERIE
Dobrovat padure taieri copaci RomSilva
 • Dobrovat padure taieri copaci RomSilva
- +

Este prima licitaţie din acest an a Romsilva, la Iaşi. Dacă la Dobrovăț este cel mai valoros lot, la Hârlău e cel mai mare, după cantitatea de lemn.

 

Nu mai puţin de 70 de loturi de pădure sunt scoase la licitaţie pentru exploatare în judeţul Iaşi. Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a lansat o procedură pe platforma electronică de achiziţii publice pentru atribuirea contractului (sau contractelor, dacă vor fi mai mulţi ofertanţi câştigători) de prestări servicii de exploatare forestieră pentru Direcţia Silvică Iaşi. Potrivit anunţului de licitaţie, aceste servicii constau în: doborât, secţionat, adunat, scos apropiat în platforma primară; curăţirea parchetelor (dacă este cazul); sortarea masei lemnoase în platforma primară pe tasoane, fasonarea în steri a lemnului de foc.

Valoarea totală estimată pentru cele 70 de loturi este 2,43 milioane de lei. Cel mai scump lot este la Dobrovăţ, 107,5 mii lei, iar cel mai mic, aproape 5 mii de lei, pe raza Ocolului Silvic Hârlău. Tot la Hârlău este şi cel mai „greu” contract, după masa lemnoasă propusă pentru comercializare - 1.993 mc. De altfel, aici sunt cele mai multe loturi scoase la licitaţie, 19. Alte 13 loturi sunt pe raza Ocolului Silvic Lunca Cetăţuii şi câte 10 la Dobrovăţ, Pădureni şi Paşcani. Încă şase loturi sunt în zona Răducăneni, iar ultimele două, la Podu Iloaiei.

Durata contractului pe fiecare lot este de 9 luni. Ofertele sunt aşteptate până pe 22 februarie şi, după departajarea conform criteriului preţului cel mai scăzut, câştigătorii urmează să fie anunţaţi cel mai târziu în mai.

Pe de altă parte, în răspunsul primit recent la redacţie în urma unei solicitări a ziarului, Direcţia Silvică precizează că, „după data de 1 ianuarie 2021, în Pădurea Dobrovăţ-Bârnova nu a fost eliberată nicio autorizaţie de exploatare”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.