(FOTO) Un tramvai a ieşit complet de pe şine şi s-a oprit într-un copac din parc, la Ploieşti

miercuri, 17 februarie 2021, 15:27
1 MIN

Un tramvai aparţinând companiei de transport public Ploieşti, deţinută de Consiliul Local, a sărit de pe şine, miercuri, a lovit un autoturism şi s-a oprit într-un copac dintr-un parc, doborându-l. O femeie din tramvai a fost transportată la spital. În urma incidentului, circulaţia tramvaielor pe principala linie din oraş, care face legătura între Gara de sud şi Spitalul Judeţean, a fost complet blocată, fiind reluată ulterior.

Directorul societăţii de transport public din Ploieşti, Nicolae Alexandri, a declarat pentru News.ro că accidentul a avut loc în condiţiile în care un autoturism nu a acordat prioritate de dreapta tramvaiului, pe care l-a lovit în partea din faţă, iar în urma impactului, garnitura a sărit complet de pe şină.

Conform aceleiaşi surse, în urma accidentului, linia de contact care asigura alimentarea cu electricitate a tramvaielor nu a fost afectată, iar la ora transmiterii acestei ştiri se circulă.

Conducătorii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tramvaiul, care este o garnitură mai veche, aparţine SC Transport Călători Express SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Ploieşti.

Linia pe care circula tramvaiul a fost reabilitată complet în urmă cu câţiva ani, în cadrul unui proiect finanţat parţial din fonduri europene.

Comentarii