Google investeşte într-un startup de monitorizare a bebeluşilor

luni, 22 februarie 2021, 19:14
1 MIN
 Google investeşte într-un startup de monitorizare a bebeluşilor

Compania mamă a Google, Alphabet, prin fondul său de investiţii, GV, a acordat o finanţare de 25 de milioane de dolari, alături de alţi investitori, unui startup american care face monitoare inteligente pentru supravegherea bebeluşilor, fondat de 3 bărbaţi.

Startup-ul Nanit ajunge astfel la investiţii totale de 75 de milioane de dolari, în cei 5 ani de existenţă, conform TechCrunch.

Sunt bine cunoscute şi părinţilor din România acele dispozitive baby monitor. Părinţii amplasează în camera bebeluşului un dispozitiv de emisie – fie doar audio, fie sub formă de cameră video. După ce micuţul adoarme, mămica poate să plece liniştită la activităţile obişnuite din casă, luându-şi la ea un dispozitiv de recepţie, care o anunţă când se trezeşte micuţul.

Nanit face mai mult de atât. Este un sistem complex care include, printre altele, camera video, aşternuturi şi accesorii de îmbrăcăminte speciale pentru bebeluşi, o aplicaţie de mobil şi tehnologii de inteligenţă artificială şi machine learning. Prin toate acestea, Nanit monitorizează nu doar când se trezeşte bebeluşul, ci şi respiraţia copilului, creşterea, mişcările şi alte aspecte care ţin de dezvoltarea sa. Informaţiile sunt analizate cu tehnologia de inteligenţă artificială şi transmise pe telefoanele părinţilor, prin aplicaţia Nanit. Dispozitivul are şi o funcţie „amintiri”, prin care reţine imagini cu momentele importante din primele luni de viaţă ale bebeluşului, cum sunt primele mişcări sau gânguriri.

Cititi materialul integral pe startupcafe.ro

 

 

Comentarii