Grav incident: Spray iritant pulverizat într-un autoturism în care se aflau şi copii

duminică, 23 iulie 2023, 12:16
2 MIN
 Grav incident: Spray iritant pulverizat într-un autoturism în care se aflau şi copii

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe bulevardul 1 Decembrie din municipiul Suceava, un incident grav a avut loc la intersecţia cu strada Bistriţei, în zona Metro, între doi şoferi aflaţi în trafic, scrie monitorulsv.ro.

Conform martorilor, un şofer al unui BMW şi un şofer al unui autoturism Ford Galaxy, care circulau pe benzi alăturate, au avut un conflict în timpul deplasării lor. Conflictul a escaladat când ambele maşini s-au oprit la semafor. Spiritele s-au încins şi mai tare, iar şoferul din BMW a coborât din maşină.

Într-o reacţie de-a dreptul şocantă, şoferul BMW-ului a folosit un spray iritant lacrimogen şi l-a pulverizat în interiorul autoturismului Ford Galaxy în care se aflau patru adulţi şi trei copii, printre aceştia din urmă fiind şi un bebeluş de doar 8 zile.

Un martor aflat în trafic a sunat imediat la numărul de urgenţă 112, iar un echipaj rutier s-a deplasat rapid la locul incidentului. La faţa locului au ajuns şi două ambulanţe pentru a evalua starea de sănătate a celor afectaţi de spray-ul iritant.

Potrivit personalului medical prezent la faţa locului, urmele de pe hainele unuia dintre pasagerii din autoturismul Ford indica clar faptul că spray-ul iritant a fost utilizat, iar acest lucru poate fi extrem de periculos, mai ales într-un spaţiu închis şi aglomerat, cum era autoturismul în care se aflau şi copii.

Din păcate, şoferul acuzat de folosirea spray-ului iritant nu mai era prezent la locul incidentului când au ajuns poliţiştii. Cu toate acestea, autorităţile sunt încrezătoare că vor reuşi să-l identifice şi să-l aducă în faţa justiţiei, datorită imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Cei trei copii din autoturism, inclusiv bebeluşul de doar 8 zile, au fost supuşi unei examinări medicale atente pentru a se asigura că starea lor de sănătate nu este afectată în urma expunerii la substanţele iritante. În acelaşi timp, poliţiştii continuă investigaţiile pentru a clarifica circumstanţele exacte ale incidentului şi pentru a lua măsurile legale adecvate împotriva şoferului agresor.

Comentarii