Greșelile imense care te lasă fără bani în cont. Ce să faceți când plătiți cu cardul

vineri, 19 martie 2021, 10:38
2 MIN
 Greșelile imense care te lasă fără bani în cont. Ce să faceți când plătiți cu cardul

În ultima perioadă s-au amplificat atacurile care vizează banii oamenilor din bănci. Sub diverse forme de atac, hackerii încearcă să între fraudulos în posesia banilor, iar uneori reușesc să își pagubească victimele și să le golească conturile. Ce poți face pentru a nu ajunge în această situație?

Ai grijă de datele tale personale și nu le dezvălui nimănui. Singura excepție este necesitatea de introducere a datelor cardului atunci când efectuezi plata online la comercianți prin mijloace sigure și autorizate. De asemenea, trebuie să menţii confidenţialitatea PIN-ului, codului de securitate CVV şi a parolei 3D-Secure şi să protejezi integritatea acestora, explică experții.

O altă metodă prin care te poți proteja este să-ți înrolezi cardul în serviciul 3D-Secure. Aceasta îți oferă o siguranţă sporită în efectuarea tranzacţiilor prin internet.

O altă formă de atac este procesul de copiere a datelor stocate pe bandă magnetică a cardului, folosind dispozitive electronice speciale. În principiu, această operațiune se poate realiza în două zone: la POS-ul comercianților, sau la bancomate. Ca să eviți să cazi victimă unui astfel de atac, trebuie să te asiguri că nu te vede nimeni când introduci PIN-ul. Fie că ești la bancomat, fie că ești la POS. E foarte util să tastezi cu o mâna, și cu cealaltă să acoperi mișcările.

De asemenea, PIN-ul trebuie memorat și nu trebuie păstrat nicăieri în proximitatea cardului. Pentru a evita tentativele de fraudă la comercianți, POS-ul trebuie să fie la vedere. Asigură-te că tu ești cel care face plata cu cardul, pe care NU trebuie să-l lași în afară razei tale vizuale.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii