HANDBAL: Victorie frumoasă la final de an

luni, 02 decembrie 2019, 02:43
2 MIN
 HANDBAL: Victorie frumoasă la final de an

Poli Iaşi – CSU Galaţi 24-23 (12-11), în Divizia A de handbal masculin

 

 

 

Politehnica Iaşi a închis frumos anul handbalistic 2019. Sâmbătă, în Sala Liceului cu Program Sportiv Iaşi, formaţia pregătită de Florin Spiridon s-a impus în ultimul meci oficial al anului în faţa CSU Galaţi, într-o partidă care a contat pentru etapa a IX-a a Seriei A a Diviziei A. După un meci dramatic, cu multe răsturnări de scor, gazdele au câştigat cu 24-23 (12-11). Oaspeţii au pornit mai bine şi au condus mult timp în primul act. La 8-10 Poli a marcat de trei ori consecutiv şi a preluat conducerea, pe care a păstrat-o şi la pauză şi în startul actului secund. Gazdele au căzut însă la 18-15, permiţând gălăţenilor să preia din nou conducerea, 20-23. Finalul a fost însă perfect pentru ieşeni, care au punctat de patru ori fără să primească vreun gol, Politehnica reuşind astfel să se impună.

Iaşi a acumulat astfel nouă puncte şi se clasează pe locul IV al clasamentului. Pe podium se află CSU Suceava (19 puncte), CS Botoşani (16 puncte) şi CSU (9 puncte), iar lanternă e CSU Târgovişte, care nu are niciun punct. În ultima rundă a anului, sâmbătă, vor avea loc meciurile: Galaţi – Suceava şi Botoşani – Târgovişte. Politehnica va sta.

“E păcat că am încheiat meciurile acum, când echipa începuse să crească. În startul sezonului s-a simţit din plin faptul că am absentat în campionatul trecut şi că în vară nu am disputat niciun meci amical. Ţinând cont de tinereţea lotului şi de contextul în care am lucrat, sunt mulţumit de modul în care băieţii s-au prezentat în primul tur şi primul retur al campionatului” a concluzionat Spiridon.

Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc în februrarie 2020, la Iaşi, contra CSU Suceava.

Comentarii