HAOS Localitate, liberă de COVID: trei școli, fără profesori vaccinați, în online

miercuri, 17 noiembrie 2021, 15:24
2 MIN
 HAOS Localitate, liberă de COVID: trei școli, fără profesori vaccinați, în online

La 10 zile de la reînceperea școlii, profesorii nu se vaccinează în numărul sperat de Ministerul Educației. Numeroase școli, unde pandemia este în regres puternic, continuă cursurile în online deoarece nu a fost îndeplinit pragul de 60% profesori vaccinați.

Luni, 8 noiembrie a început școala doar în acele instituții care au vaccinat cel puțin 60% dintre profesori și personal nedidactic. Aceasta a fost condiția impusă prin Ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul Educației. În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile au început online.

La zece zile de reînceperea școlii, pandemia descrește în toată țara. Numai în București incidența infectărilor cu COVID a ajuns la 5, de la 9,49 pe 11 noiembrie.  

În numeroase localități, majoritatea din mediul rural, incidența COVID a scăzut mult sub 3, dar elevii rămân în online. Pragul de 60% profesori vaccinați pentru deschiderea școlilor este departe de a putea fi atins. Ministerul Educației a propus ca elevii din localitățile unde incidența este sub 3 la mia de locuitori în 14 zile să meargă la școală indiferent de numărul profesorilor vaccinați.

Ministerul Sănătății nu a aprobat măsura.

Sute de școli de școli și grădinițe nu au niciun angajat vaccinat. Câteva exemple:

Negrești Oaș: incidență 0,76 la mie / Liceul Teoretic – 55%. Grădinița numărul 3 – 0% cadre didactice vaccinate.

Cașin (Bacău):  incidență 1,47 la mie / Grădinița Curița – 0% cadre vaccinate.

Dealu Morii (Bacău): incidență 0,47 la mie / Școala primară Cauia – 0% cadre vaccinate.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii