Honor va intra din nou pe piața de smartphone-uri din România

vineri, 19 noiembrie 2021, 11:28
1 MIN
 Honor va intra din nou pe piața de smartphone-uri din România

Conform unor surse din piață, Honor se pregătește de reintrarea oficială pe piața de smartphone-uri din România. Fosta compania subsidiară a Huawei a început de ceva vreme discuțiile privind lanțul distribuție și sunt zvonuri în ce privește deschiderea unui birou cu reprezentanță locală.

Honor este acum cel de-al treilea mare jucător în China. După despărțirea de Huawei din noiembrie 2020, compania a operat majoritar în China și conform unui raport Canlays de la sfarșitul lui octombrie, Honor a ajuns pe locul trei pe piața de smartphone-uri din China, după vivo și Oppo. Topul 5 de producători de smartphone din China este completat de Xiaomi și Apple.

În luna ianuarie a acestui an, Honor anunța primul smartphone după separarea de Huawei, modelul V50 5G, iar în august, fostul brand Huawei anunța lansarea primelor flagship-uri de la despărțire. La acea dată, compania confirma că produsele vor ajunge oficial și în Europa într-un viitor nu foarte îndepărtat. De curând s-a lansat și Honor 50, iar asta a coincis cu prima lansarea europeană de la scindare.

Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania sunt primele țări confirmate oficial, dar se pare că și România face parte din primul val. Odată cu intrarea Honor pe piața din România, prezența brandurilor chinzești producătoare de smartphone-uri este completă. În 2021, vivo a intrat pe piață, iar în 2020 mai multe branduri chinzești și-au dezvoltat prezența pe piața locală.

Aflați amănunte de pe stiri-itc.ro.

Comentarii