Hopaa: madam Cozet a ieşit la atac cu tot arsenalul politic!

miercuri, 05 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Hopaa: madam Cozet a ieşit la atac cu tot arsenalul politic!

Nu ştim dacă aţi observat deja chestiunea, aşa mai printre fulgişorii de zăpadă din neaua asta a mieilor, dar nouă ne-a adus direct pe birou ceva exemplare amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat în sforăraie politică de Bahlui şi cu masterat în cea de Dâmboviţa, căruia i-a adus la rândul lui marfa oamenii lui din cartiere.

 

Dar, despre ce este vorba? În primul rând, despre faptul că madam Cozet de la USR Iaşi şi-a început deja campania electorală pentru Primărie, chit că, din ce se ştie, va avea o competitie acerba în propriul partid.

Madam Cozet însă s-a şi apucat gospodăreşte de împrăştiat flaiere prin cartiere (Tătăraşi deocamdată, vezi foto), incendiind astfel startul competiţiei interne din partid, acolo unde, se ştie, amator pentru această candidatură este şi senatorul Bodea, fiecare cu tabăra lui de susţinători mai mulţi sau mai puţini de la centru.

Dar, în fine, treburi interne, de partid: altceva ne-a atras nouă atenţia aicea. Voi vedeţi, de-un par egzamplu, că madam Cozet are pe afiş şase din cei opt consilieri municipali ai USR Iaşi? Să fi rămas oare dipotatul şi senatorul în off-side, tura asta? Hm, parcă ceva nu se leagă. Haideţi să mai stăm o tură la chibiţat şi spart seminţe, apoi om lămuri-o noi şi pe-asta!

Cine era madama bine de la Mitropolit? Iote-o!

Rămăseserăm ieri aicea la rubricuţă datori cu răspunsul la o întrebare: ce madamă bine l-a vizitat recent pe Mitropolit în „chiliuţă”, în particoler, unde au stat binişor la sfat? Ei bine, era chiar madam Cozet, iubiţi drept-credincioşi. Gurile rele spun că vizita, făcută înainte de post, ar fi avut ca scop armonizarea poziţiilor zis progresiste ale USR cu poziţia conservatoare a Bisericii, şi asta tot în contextul unei candidaturi a madamei la premărie, candidatură pentru care vrea şi binecuvântarea Înaltului. Dacă i-a dat-o sau ba? Ei bine, asta nu mai ştim. Dar, după cum arătau la ieşire, am zice că s-a rezolvat…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii