Hopaa: se negociază deja două locuri de parlamentar în numele jupânului?

joi, 23 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Hopaa: se negociază deja două locuri de parlamentar în numele jupânului?

Ei bine, stimaţi telespectatori, vă povesteam ieri despre cum se aranjează unele ape pe la palatul cel roznovan, în perspectiva în care unii liberali de la centru iau tot mai serios în calcul să nu-l mai susţină la localele viitoare pe actualul jupân Mihăiţă, urmând a merge pe mâna vicelui, şi rămăsesem olecuţă datori să vă povestim şi despre ce mai întreprinde jupânul ca să se pună la adăpost de un astfel de deznodământ dramatic şi nefericit. Da, la camarila lui ne referim, evident. 

După cum vă spuneam, prin anumite cotloane ale politichiei de Bahlui se mai vorbeşte de un scenariu negociat, unul în urma căruia pentru Mihăiţă s-ar pregăti şi altfel de zări mai luminoase. Asta dacă nu au procurorii alte planuri mai îndrăzneţe, se-nţelege. Ar fi vorba, din ce se aude printre emisarii politici ai unor părţi implicate, de o negociere a unor oameni de-ai jupânului, în numele acestuia, pentru două locuri eligibile pe listele parlamentare de anul viitor.

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci nu e vorba de locuri pe listele liberale, cum poate aţi fi tentaţi să credeţi, presupunând că aceştia le vor oferi ca să scape de el la premărie şi să lase cale liberă pentru vicele lor încă dinainte de alegeri, ca interimar: ştiţi voi schema asta veche… Nu, nu, cică negocierea pentru cele două locuri ar avea loc, şi aicea ţineţi-vă bine, derect cu şefii de la AUR, dragilor.

Mno, deci cam atâta s-a putut, deocamdată! Aa, staţi că am uitat să vă spunem ce e cu alea două locuri, nu unul! Daţi deci foaia mai departe, apoi cetiţi şi vă cruciţi în pulsuleţul următor!

Ghici cine mai vrea să fie parlamentar de Iaşi? Cineva cu bani mulţi

Cică, după cum ciripesc unele păsărele cu cuibul la streşinile care trebuie, negocierea în numele jupânului, derect la liderii AUR, ar fi pentru două locuri de parlamentar, nu unul.

Asta pentru că jupânul consideră că greutatea lui cam atâta ar face, mai ales că, în derecţia discursului naţionalisto-găunos, omul stă brici, mai ales dacă va fi nevoie să facă ceva efort în direcţia asta. Doi la mână: cică ar avea aceste două locuri ca să fie unul pentru el, logic, că se pare că va fi nevoie de multă imunitate pe viitor, iar unul, zice-se, pentru un sponsor ales pe sprânceană, başca în relaţii de cumătrie.

Vă amintiţi, cu ocazia asta, cum s-a enervat jupânul la alegerile parlamentare din 2016, când Dragnea i l-a scos din capul listelor pe sponsorul Boca? Ei bine, acuma zice-se că, la fel, are un sponsor în mare căutare de putere. Hopaa!?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii