Iaşi: Un alt copil ars după ce s-a electrocutat pe un tren

marți, 19 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Iaşi: Un alt copil ars după ce s-a electrocutat pe un tren

Motivul gestului elevului de 15 ani pare să fie acelaşi ca în alte cazuri similare: un selfie.

Un alt copil a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren. Băiatul în vârstă de 15 ani a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corporală, prin electrocuţie, fiind nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Operaţia a fost realizată de o echipă medicală condusă de dr. Sidonia Susanu, şefa Secţiei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

„Este un pacient într-o stare extrem de gravă, intubat şi ventilat mecanic. După 12 ore de intervenţie s-a excizat o suprafaţă de 15% din arsură, este suprafaţa permisă pentru a nu crea un dezechilibru hemodinamic asupra pacientului. Este o arsură extrem de gravă”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Medicii atrag atenţia asupra faptului că aceste situaţii sunt tot mai dese – în fiecare lună ajunge la spital un astfel de caz.

„Facem un apel către părinţi să îşi ajute copiii să conştientizeze ce înseamnă urcarea pe un vagon şi atingerea unui fir care are tensiune cu voltaj mare. Dacă supravieţuieşti, rămâi cu amputaţii, iar ceea ce părea normal şi banal până la acel moment, cum ar fi să mergi sau să fii cu prietenii, poate deveni un lux. Avem în fiecare lună câte un caz de copil care se urcă pe un vagon sau locomotivă. Pentru o secundă de faimă, poţi să îţi pierzi viaţa”, a completat managerul Spitalului de Copii.

Un caz recent a fost cel al unor adolescente care au fost electrocutate după ce s-au urcat pe un vagon ca să îşi facă un selfie. Una dintre acestea, în vârstă de 15 ani, a ajuns în stare foarte gravă la spital având arsuri pe aproape jumătate din corp.

Specialiştii îi sfătuiesc pe copii şi adolescenţi să evite astfel de experienţe care le pun viaţa în pericol sau care îi pot lăsa cu probleme majore de sănătate.

Comentarii