Iaşul, de ieri, Capitală a Tineretului în România

Ce obligaţii derivă din această titulatură.

vineri, 03 mai 2019, 01:50
1 MIN

Municipiul Iaşi a preluat ieri mandatul de Capitală a Tineretului în România pentru următorul an. Titlul a fost câştigat de organizaţii neguvernamentale de tineret, Iaşul fiind cel de-al patrulea oraş care are această distincţie, după Timişoara, Bacău şi Baia Mare. Obţinerea titlului a adus ONG-urilor un premiu de 50.000 euro şi angajamente din partea Primăriei Iaşi pentru alocarea de fonduri suplimentare în acest an pentru susţinerea unor proiecte. 

Principalele activităţi vizează organizarea unor campanii de branding în şapte cartiere ieşene, revitalizarea unui spaţiu urban, 10 întâlniri de lucru în centre urbane din zona de nord-est a ţării pentru stabilirea unei rezoluţii comune de dezvoltare a sectorului de tineret, dotarea a 15 campusuri (10 şcolare şi 5 studenţeşti) cu spaţii multifuncţionale şi implicarea a 30.000 de tineri în acţiuni de protejare a mediului înconjurător.

Totodată, va fi realizată o platformă dedicată evenimentelor culturale din Iaşi, iar 300 de tineri vor beneficia de programe de pregătire profesională. Nu în ultimul rând, ONG-urile de tineret estimează că, în total, vor fi implicaţi în activităţi un număr de 3.000 de tineri voluntari. Organizaţiile de tineret au câştigat competiţia naţională cu un concept intitulat „rISeUp”. Ulterior, acestea s-au constituit în Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi (FONTIS). Programul „Capitală Tineretului din România” a fost iniţiat după ce Clujul a câştigat titlul de „Capitală Europeană a Tineretului” în 2015. 

Comentarii