Iaşul în guvernul Ciolacu: zero barat! Cum se face că Bacăul va avea doi oameni?

miercuri, 14 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Iaşul în guvernul Ciolacu: zero barat! Cum se face că Bacăul va avea doi oameni?

N-am mai apucat astă-noapte să stăm trezi până s-a terminat, târziu tare, şedinţa şefilor liberali de la Bucureşti care să bată în cuie lista viitorilor meniştri plini, dar ştiam încă de cu seară că pentru Iaşi veştile sunt cam proaste. 

Adicătelea, dacă ieri dimineaţă şeful liberal ieşean Alex Muraru era în cărţi pentru Cultură, cu spate de la Iohannis prin fratele geamăn fost conţilier prezidenţial, aseară tocmai ieşise din cărţi, şi cică nici nu a mai intrat în discuţii, pentru că până la urmă Iohannis s-ar fi sucit şi a trimis la încălzire, pentru Cultură, tot pe cineva dintre protejaţii săi: sibianca cu origini botoşănene Raluca Turcan.

Deh, ghinion, vorba lui domn prezident. Partea enervantă e însă alta: cum naiba se face că băcăuanii, cică, vor avea doi meniştri plini în noul guvern: şi şeful PSD Bacău, Benea, şi şeful PNL, Fechet? Ei, ia’n să-i fi avut noi ca şefi de partide la Iaşi, ca pe vremuri, pe Alexe şi Chirica, ehee?

 

Ce se mai întâmplă în politichia de la ţară? Iată câteva instantanee faine!

Acuma, tot răul spre bine, şi măcar dacă asta ar fi cea mai mare belea a liberalilor ieşeni. Dar sursele noastre ne spun că există îngrijorări mult mai barosane în filială, în ultima vreme. Motivul ar fi acela că, zice-se, tot mai multe informaţii din teritoriu, adicătelea de pe rotogolul judeţului, aduc înspre berourile din Podu Roş semne că unii primari ai lor ar fi gata s-o cotească înspre partidoi (de altfel, unii dintre ei au mai şi fost pe-acolo).Iar temerea asta e clar că este cu atât mai mare cu cât noul premier, cel care are o pâine mare şi un cuţit lung în anul electoral adică, nu mai este liberal, iar aurarii lui Simion bat tot mai tare la uşă prin sate.

În acest timp, bătrânii liberali mai cu experienţă din filială văd cum conducerea de la Iaşi mai că nu poate face nemica să-şi ţină oamenii aproape, în timp ce adversarii de la partidoi cutreieră mereu judeţul în lung şi-n lat, şi promit câte-n lună şi-n stele, bazându-se pe viitorul premier, că doară nu-i doare gura.

De-un par egzamplu, cică prifectul cu Cojoc a fost în uichend într-o comună condusă de un liberal, iar acolo şi-a lăudat omul PSD din comună, asta de faţă cu premarele liberal, iar acesta nu a avut nicio reacţie, chestie pentru care a şi fost criticat de la Iaşi.

Per total, cică prifectul şi-a înteţit vizitele pe la ţară, şi învaţă tot mai mult să vorbească pre limba premarelor de comune, în timp ce omologul lui liberal, junele vniversitar Alex, trage sfori şi curmeie doar pe la capitală, dar tot degeaba. Mda, se anunţă zile grele şi de-o parte şi de alta, dragi membri de partid. Dacă mai pui şi seceta care se anunţă peste vară, clar va fi o toamnă cu recolte naşpa…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii