Idei pentru decorarea casei de Paște

joi, 13 aprilie 2023, 06:51
3 MIN
 Idei pentru decorarea casei de Paște

Sărbătoarea Paștelui deja ne bate la ușa și, probabil, v-ați gândit deja la decorațiunile cu care vă veți suprinde oaspeții. Aranjamente florale, ouă colorate sau iepurași decorativi sunt doar câteva din ideile pe care le punem în practică, pentru a simți așa cum se cuvine spiritul pascal în familie.

Cu toții știm, nu-i așa, că Sărbătorile de Paște nu sunt complete fără ouă roșii sau încondeiate, cozonac, drob de miel și pască. 

Dar nici coșulețele cu flori naturale și decorațiunile drăguțe cu iepurași nu sunt de lepădat, ele contribuind la crearea atmosferei perfecte pentru a petrece Sărbătorile în cel mai relaxant mod posibil.

Nu e nevoie de investiții majore în obiecte de decor sofisticate, câteva decorațiuni mici, dar bine alese, amplasate ici-colo prin casă te vor face să te simți mult mai relaxat și mai cuprins de spiritul pascal.

Culorile Paștelui pot fi considerate a fi: roșu, galben și verde. Roșu vine de la ouăle pe care le vopsim în această perioadă, galben, de la florile de primăvară care înfrumusețează natura, iar verdele, de la natura care prinde viață deodată.

De exemplu, cutiile cu grâu încolțit, sunt perfecte pentru a susține iepurașul și ouăle abia vopsite.

E primavara, teoretic, chiar dacă temperaturile de afară nu dau semne de primăvară 100%, așa că  niciodată din coșul cu ouă nu lipsește verdeața, pentru decor. Aceasta oferă culoare, luminozitate și un aer proaspăt întregii mese de Paște. 

Pe de altă parte, florile sunt nelipsite din vaze și astfel întreaga casă prinde viață, se scaldă în culoare și ne dă un plus de energie.

Poți anima atmosfera de Paște cu ajutorul unor vaze inedite, în care să așezi lalele, narcise sau alte flori de primăvara, iar la baza lor să pui câteva ouă viu colorate.

Nu uita nici de lumânările cu tematică. Acestea oferă personalitate oricărei încăperi, sunt romantice și dacă mai sunt și parfumate sunt perfecte. Nu trebuie să investești o avere în cele cu tematică, de exemplu. Poți să umpli cojile de ouă cu ceară și un fitil și e gata decorul de Paște. Dacă ai lumânări vechi, de care te-ai plictisit sau care sunt aproape de tot consumate și nu mai arată bine, e simplu, încălzești ceara, ai nevoie de sfoară pentru fitil, pui ceara în coji și aștepți să se întărească. 

Cu siguranță, vor fi și copii la masă. Spre deliciul celor moco, pe ei îi poți surprinde și bucura foarte mult oferindu-le ornamente din ciocolată. Cu siguranță, acestea nu vor prinde sfârșitul mesei.
 

Ei bine, cine spune ca acele coronițe creative pot fi făcute numai de Crăciun? Exact: nimeni. Deci, noi vă propunem să realizați astfel de coronițe colorate și pentru Paște. Ele pot fi puse pe ușa de la intrare, iar dacă stați la curte acest lucru va fi un bonus pentru că va înfrumuseța atât ușa, cât și terasa casei.

Comentarii