Îi vedeţi să stea iar împreună? Iaca ce alianţe contra naturii am putea vedea la anul la Iaşi!

vineri, 03 martie 2023, 02:50
3 MIN
 Îi vedeţi să stea iar împreună? Iaca ce alianţe contra naturii am putea vedea la anul la Iaşi!

Ceva-ceva se coace pe piaţa politichiei locale în acest an preelectoral, totul cu coada ochiului înspre Bucureşti, evident. Însă socotelile de acolo cică s-ar potrivi aici în târg mai ceva ca nuca în perete, zic cunoscătorii. 

De-un par egzamplu, cică înaintea alegerilor locale de anul viitor ar urma să se facă o mare înţelegere între Drulă şi Şică Orban, aşa încât partidele lor să intre într-o alianţă a dreptei, ca replică la alianţa de stânga ce ar urma să se parafeze între PSD şi PNL.

Buun, până aici pare totul logic, ba chiar şi pragmatic. Ce te faci însă la Iaşi, cu Bodea&Cozet de-o parte a mesei înfrăţirii şi cu Alexe de cealaltă? Adicătelea să fie toţi în acelaşi partid, ei care au mai fost colegi la PNL, la Bodea şi Alexe ne referim, dar care s-au despărţit şi răsdepărţit de atunci de zeci de ori, încât ai fi jurat că nimic nu-i va mai aduce alături. Bine, soluţia ar fi ca Alexe, încă formal în PNL, să nu mai fie primit în partida lui Orban. Dar asta auzim că e cam greu, din moment ce PNL face calcule să nu se mai încurce cu Alexe, iar Orban are nevoie de oameni cu funcţii ca de aer. Bine, astea-s mdoar calcule de cancelarie: să le vedem însă şi pe cele din teren… Oricum, pregătiţi berea şi seminţele, că se anunţă mediuri interesante!

Dar de trupa asta ce mai spuneţi?

O altă tabără care s-ar alege în aceste zile ar fi aia a lui Geoană, care este în formarea unui forum, zice-se cetăţenesc şi de dezbatere dar în realitate o platformă politică cu care să-şi croiască loc spre alegerile prezidenţiale în caz că PSD nu-l vrea (şi aşa pare, că nu: Ciolacu are planuri pentru el).

Cum vă spuneam şi mai deunăzi, la Iaşi ar fi aderat deja simbolic la platformă fosta senatoare Popa, pupilul ei politic Paraschiv, dar şi Lipan Ţăndărică, toboşarul, iar dinspre Ardeal se aude că şi Dîncu ar cocheta. Caz în care aruncăm şi noi o întrebare: se bagă au ba şi tabăra lui Trompea, amicul lui Dîncu, în construcţie? Şi dacă da, ce va negocia? Ei, vedeţi că e musai să dublaţi cantitatea de seminţe de care vorbeam mai sus?

Cu ce rămânem după jupân?

Şi dacă tot am vorbit atâta de planuri pentru alegeri viitoare, haideţi să aruncăm o privire şi în urmă, ca să vedem cu ce plecăm la drum! Dar nu singuri ci, iată, cu ajutorul uneri amice mai agere la privire, din Capitală, care a făcut recent un mic bilanţ, ca să vedem cu ce rămâne ţara după „iepoca” Iohannis.

Cam astea ar fi: PSD mai curăţel, aproape frecventabil; AUR – expandat; PNL – ridicol; Justiţia – slabă; Corupţia – ca-n vremurile bune; România – izolată (internaţional) şi dezolată (intern). Hm, oare am uitat ceva?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii