Imagine-simbol a crimelor lui Putin în Ucraina: Un copil de 6 ani așteptă lângă mormântul mamei sale

marți, 05 aprilie 2022, 18:25
1 MIN
 Imagine-simbol a crimelor lui Putin în Ucraina: Un copil de 6 ani așteptă lângă mormântul mamei sale

După retragerea armatei ruse din zonele apropiate de Kiev, s-a putut vedea adevărata dimensiune a ororilor comise de armata lui Putin. Sute de civili au fost uciși și lăsați zile în șir în stradă. Alții au fost găsiți în gropi comune.

Un copil de numai șase ani este surprins în apropierea mormântului mamei sale. Autorul spune că poza a fost luată în apropiere de Kiev, iar mormântul nu este în cimitir. Este improvizat, scrie newsweek.ro.

O analiză a imaginilor din satelit realizată de The New York Times respinge afirmațiile Rusiei conform cărora uciderea civililor din Bucha, o suburbie a Kievului, a avut loc după ce soldații săi au părăsit orașul.

Dar o analiză a videoclipurilor și imaginilor din satelit de către NY Times arată că mulți dintre civili au fost uciși cu mai bine de trei săptămâni în urmă, când armata Rusiei controla orașul.

Lesia Vasylenko, un politician din partea partidului Holos, a distribuit pe Twitter o imagine grafică a ceea ce a susținut că este "corpul torturat al unei femei violate și ucise". Fotografia părea să arate trunchiul unei femei cu o svastică arsă și zgâriată pe ea.

Comentarii