Imagini de la instruirea soldaţilor ieşeni în poligon. A fost folosit şi un elicopter Puma (FOTO)

luni, 30 mai 2022, 10:11
1 MIN
 Imagini de la instruirea soldaţilor ieşeni în poligon. A fost folosit şi un elicopter Puma (FOTO)

Vineri, 27 mai, în Iaşi a avut loc un exerciţiu de instruire cu militarii Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni”.

 În cadrul acestuia, un elicopter IAR-330 Puma aparţinând Bazei 95 Aeriene Bacău a survolat Iaşul. 

Săptămâna trecută, militarii din Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni” s-au pregătit intens alături de aviatorii din Escadrila 952 Elicoptere a Bazei 95 Aeriene ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău, în cazarma lor de pe dealul Garofeanu şi în poligonul Mogoşeşti. Ei au executat un exerciţiu tactic de antrenament în teren cu tema compania de infanterie în ofensivă.

A fost o acţiune în premieră pentru militarii tineri, veniţi de curând în batalion şi care nu au avut oportunitatea de a se antrena împreună cu elicoptere din forţele aeriene. S-a acţionat după un scenariu fictiv şi s-au folosit elemente de manevră, cât şi de sprijin. Pe timpul acţiunii a avut loc şi un moment de evacuare medicală a unui rănit. ,,Lupii Negri” şi-au atins obiectivele, iar cooperarea cu forţele aeriene a fost plusul peste ceea ce fac în fiecare zi.

Elicopteriştii Bazei 95 Aeriene au venit în sprijinul camarazilor de la Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni”, pentru transport aerian cu un elicopter IAR-330 SOCAT.

Text / foto: Batalionul 151 Infanterie

Comentarii