În ultima săptămână nu am mai avut tulpina Delta în România

marți, 15 martie 2022, 15:29
1 MIN
 În ultima săptămână nu am mai avut tulpina Delta în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că evoluția cazurilor de Covid din ultima săptămână, de la ridicarea stării de alertă, arată un trend descrescător. În această perioadă nu au mai fost infectări cu tulpina Delta, a spus ministrul, care a subliniat însă că modul în care va evolua situația sanitară depinde de modul în care oamenii continuă să respecte recomandările medicilor privind igiena.

Ministrul Sănătății a prezentat o situație a evoluției cazurilor de Covid în România la o săptămână de la ridicarea stării de alertă.

El a spus că au fost luate ca referință datele de 8 și 15 martie, pentru o comparație a cifrelor.

Ministrul a declarat că datele înregistrate arată că trendul infectărilor înregistrate este descendent și că rata de pozitivare s-a stabilizat.

"Sperăm ca trendul descendent să continue. În ultimele 7 zile, am pus ca zile etalon datele de 8 și 15 martie, am constatat o scădere ușoară a numărului de cazuri între cele două zile. Rată de pozitivare s-a stabilizat, am ajuns la 7,4% în săptămâna anterioară ridicării restricțiilor. Acum e 8 – 9% și este stabilizată. Totodată constatăm stabilizarea ratei bazale de reproducere la 0,75. Urmărim cu foarte mare atenție acești indicatori. În ultima săptămână nu am mai avut circulație cu tulpină Delta în România", a declarat ministrul Sănătății.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii