Încă o persoană a fost arestată în dosarul judecătoarei din Suceava care se droga

joi, 19 octombrie 2023, 09:12
1 MIN
 Încă o persoană a fost arestată în dosarul judecătoarei din Suceava care se droga

Un al treilea individ, Ciprian Cotoară, a fost plasat în detenţie în legătură cu ancheta în curs privind judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava. Această investigaţie vizează o serie de acuzaţii serioase, inclusiv deţinerea de droguri de mare risc. Ciprian Cotoară, un afacerist din Solca, pare să fi avut o relaţie cu judecătoarea în ultima perioadă. Iniţial, acesta a reuşit să se sustragă percheziţiilor săptămâna trecută, dar ulterior a fost adus pentru audieri la Secţia de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie monitorulsv.ro.

În cursul zilei de marţi, Ciprian Cotoară a fost prezentat în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti, care a emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, în legătură cu acuzaţii de trafic de influenţă. Este important de menţionat că această soluţie nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În paralel, magistraţii de la această instanţă superioară au examinat contestaţiile depuse atât de judecătoarea Ana Maria Chirilă, cât şi de cealaltă persoană arestată în acest dosar, Mihai Pînzari, cunoscut sub numele de "Tonici," din Dorneşti, cu domiciliul în Rădăuţi.

Pe de altă parte, judecătoarea Ana Maria Chirilă se pregătea să promoveze la Curtea de Apel Suceava începând cu data de 1 noiembrie. Cu toate acestea, Consiliul Superior al Magistraturii a discutat şi a hotărât suspendarea din funcţie a magistratului sucevean, iar Secţia de Judecători a aprobat această decizie în cursul zilei de miercuri. Ancheta continuă, iar toate părţile implicate vor trebui să facă faţă procedurilor judiciare pentru a stabili adevărul în acest caz complex.

 

 

 

Comentarii