Institutul „Socola” va avea director plin abia în decembrie

sâmbătă, 02 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Institutul „Socola” va avea director plin abia în decembrie

Ieri a fost scos la concurs postul de manager al Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, urmând ca în luna decembrie unitatea medicală să aibă stabilită noua conducere. Momentan, postul este ocupat de managerul interimar Andreea Szalontay, medic psihiatru şi conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi. 

Aceasta a fost numită în luna iulie a acestui an după ce Bogdan Şaramet a fost schimbat din funcţie de Ministerul Sănătăţii. După numirea sa ca interimar, dr. Szalontay preciza că vrea să asigure organizarea unui concurs "în urma căruia să vină un manager corect, care se poate dedica 100% unei administrări corecte a spitalului", dând de înţeles că, cel mai probabil, nu se va înscrie.

Conform calendarului stabilit de comisia de concurs, perioada de înscrieri este deschisă până pe 22 noiembrie, iar pe 6 decembrie va avea loc susţinerea proiectului de management, rezultatele finale fiind făcute publice pe 9 decembrie. Timp de trei zile, în perioada 4 – 6 octombrie, candidaţii pot vizita spitalul alături de directorul medical pentru a se informa despre problemele existente.

Se pot înscrie cei care au studii universitare în domeniul medical, economico-financiar sau juridic, care sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, care au cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, care nu sunt condamnaţi pentru infracţiuni comise cu intenţie şi care sunt apţi fizic şi neuropsihic şi nu au împlinit vârsta de pensionare. Tema proiectului de management pe care candidaţii trebuie să îl prezinte în dosarul de înscriere va fi aleasă din cinci variante.

Acestea sunt: planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului, siguranţa şi satisfacţia pacientului, managementul calităţii serviciilor medicale, managementul resurselor umane sau performanţa clinică şi financiară a activităţilor spitalului, tema urmând să fie adaptată la problemele Institutului de Psihiatrie "Socola".

Comentarii