Insulele de bucătărie, practice și elegante

joi, 29 iunie 2023, 07:16
3 MIN
 Insulele de bucătărie, practice și elegante

Insulele de bucătărie reprezintă un must-have în ceea ce privește design-ul interior, deoarece pot fi cu ușurință piesele de rezistență ale acestui spațiu. Ele sunt concepute cu atât de multă eleganță și stil, încât restul bucătăriei nici nu mai contează, atunci când deții un astfel de element prețios

Ceea ce este fascinant, constă în faptul că poți amenaja o insulă atât într-o bucătărie mică, cât și într-una spațioasă, fapt pentru care nu mai trebuie să stai pe gânduri, ci să te apuci chiar de acum de planificarea amenajării sale.

Bucătăria de tip insulă este la mare căutare în ultima vreme, deoarece oferă un aspect inedit, modern, luxos și organizează în mod inteligent spațiul destinat gătitului. Ea poate fi folosită atât ca loc de luat masa, cât și ca loc de pregătit preparatele gustoase pentru cină, dar nu numai.

Prin urmare, insula de bucătărie oferă atât avantaje estetice, cât și practice, lucru rar întâlnit la elementele componente ale locuințelor. Avantajele pe care le poți avea cu un astfel de element situat în bucătărie sunt următoarele:

Ai mult spațiu de depozitare

Dacă te plângi constant familiei de faptul că nu-ți mai ajung dulapurile din bucătărie pentru depozitarea vaselor și a roboților care te ajută la gătit, trebuie să iei în considerare o insulă în mijlocul camerei. Aceasta te poate ajuta să te bucuri de mai mult loc de depozitare, lucru care este binevenit în orice locuință.

Oferă un aspect modern și elegant

Până acum câțiva ani nu exista ideea de insulă pe mijlocul bucătăriei, însă trend-ul a izbucnit deodată și a acaparat atenția tuturor proprietarilor de case și a designerilor. Acest lucru denotă faptul că este un element modern, care poate reînvia aspectul posomorât, învechit, al oricărei bucătării și oferă un plus de eleganță și de rafinament, datorită aspectului luxos pe care îl are.

Poți petrece mai mult timp cu familia

De câte ori s-a întâmplat ca cei mai mici membri ai familiei să-și dorească să deseneze pe masa de la bucătărie, pentru a sta cât mai aproape de tine, iar tu i-ai trimis în camerele lor, din frica de a nu încurca ingredientele cu creioanele de colorat? Dacă ai trecut prin acest tip de experiență, trebuie să știi că prin intermediul unei insule poziționate departe de cuptor și oale, copiii vor putea desena și se vor juca în liniște, în timp ce tu gătești.

Separă două camere diferite

O insulă poate face trecerea dintre două camere, mai ales în cazul în care bucătăria este open space și mult prea mică pentru a găzdui pe mijloc un element atât de impunător și mare. Dacă nu-ți place separarea prin intermediul ușilor și te numeri printre fanii încăperilor deschise, atunci o insulă poziționată la trecerea dintre două camere este tot ce-ți trebuie, pentru a face distincția dintre încăperi.

Insulele de bucătărie au diferite modele, însă înainte de a-l alege pe cel preferat, trebuie să iei măsurători, deoarece unele tipuri pot fi mult prea mari pentru spațiul gol din bucătăria ta. Astfel, înainte de a planifica și construi bucătăria insulară, este recomandat să știi cu exactitate dimensiunile conform cărora insula poate fi realizată.

După ce ai aflat dimensiunile insulei bucătăriei pe care o poți avea, te vei putea informa cu privire la modelele care există pe piață, pentru a-l alege pe cel care se potrivește de minune stilului interior al casei tale.

Comentarii