Invenţii româneşti în stare să schimbe lumea

luni, 12 august 2019, 07:00
3 MIN
 Invenţii româneşti în stare să schimbe lumea

* Nimic mai bun pentru a începe o nouă săptămână decât un grupaj de ştiri optimiste din realitatea românească, ştiri despre geniul tehnic şi inventivitatea poporului nostru: în premieră mondială, la un târg auto a fost prezentată o maşină făcută în întregime din sârme! Mai exact, este vorba despre un bătrân autoturism Dacia 1300 fabricat în 1976, care a aparţinut încă de atunci domnului Pazvante Ciupercă, acum pensionar, şi care, după o lună de la achiziţionare, a început deja să facă probleme.

Din fericire, proprietarul a fost dintotdeauna un om cu mult simţ practic, aşa că s-a descurcat cu ce a găsit pe atunci (cu mai nimic): "Întâi i-a pocnit un furtun, dar am găsit o sârmă şi l-am cârpit. După aia, i s-a desprins o supapă, pe care tot cu sârmă i-am prins-o la loc. Geamurile şi ştergătoarele le-am reparat cu sârmă şi sfoară, care s-a înmuiat la fel ca leucoplastul de pe carburator şi banda izolatoare de la ambreiaj, aşa că le-am înlocuit şi pe ele cu sârmă. Sârma este bună, mai trainică, am băgat sârmă şi în locul ciorapului de damă pus în locul curelei de ventilator. Acum câţiva ani am descoperit, la o privire atentă, că în locul fiecărei piese era sârmă şi că, practic, întreaga maşină devenise din sârmă. Chiar şi buretele de la banchete, că nu ştiam ce mă înţeapă aşa de tare în fund!", ne-a spus bătrânul, deschizând portiera din sârmă cu o cheie din sârmă şi pregătindu-se de plecare.

* A doua veste bună se referă tot la inventivitatea românilor, care reuşesc mereu să se descurce, să transforme natura după necesităţi, să-şi facă prieteni din râu, ram şi din tot ce mişcă-n ţara asta – şi, mai mult decât atât, să vină în întâmpinarea nevoilor celorlalţi compatrioţi. În timp ce rafturile magazinelor gem de produse parcă anume făcute pentru bărbaţii care uită că sunt bărbaţi (ne referim la berile dulci, cu arome de fructe şi număr mic de grade), o firmă din Moldova a lansat un produs revoluţionar, care deja se bucură de mare succes: berea cu zeamă de varză! Aceasta reprezintă un nou produs de tipul "2 în 1", care îmbină plăcutul (berea în sine) cu utilul (zeama pentru dres după consum), iar numărul mare de clienţi interesaţi de produs le-a dat aripi inventatorilor şi i-a convins să pună serios osul la treabă: astfel, în toamnă vor lansa tulburelul cu Furazolidon, iar înaintea Sărbătorilor de Crăciun ne vor încânta cu un amestec de vin roşu şi ciorbă de potroace! Bravo lor!

Comentarii