De Business

Punem punctul pe știi

iPhone 12 a fost interzis la vânzare în Franţa. Vezi care este motivul!

sâmbătă, 16 septembrie 2023, 07:45
1 MIN
 iPhone 12 a fost interzis la vânzare în Franţa. Vezi care este motivul!

Agenţia Naţională de Frecvenţă, care supraveghează frecvenţele radio, precum şi expunerea publicului la radiaţii electromagnetice, a impus guvernului francez să retragă de pe piaţă iPhone 12, scrie G4MEDIA. 

Acest lucru se datorează cantităţii excesive de unde electromagnetice emise de telefon capabile să fie absorbite de corpul uman. În acelaşi timp Agenţia a cerut companiei Apple să rezolve cât mai rapid problemele acestui model, relatează Euronews Conform legislaţiei europene, un telefon, atunci când este ţinut în mână sau în buzunar, pentru a proteja corpul uman de absorbţia radiaţiilor trebuie să emita maxim 4W/Kg.

Testele efectuate de Agenţia Franceză au constatat un nivel mediu de emisii de aproximativ 5,74 W/Kg. Potrivit declaraţiei autorităţii franceze de reglementare, actualizările corective pentru iPhone 12 vor fi monitorizate de agenţie, iar în cazul în care nu funcţionează, Apple va trebui să recheme definitiv şi telefoanele vândute deja. Cu toate acestea, compania Apple a contestat concluziile, susţinând că dispozitivul respectă toate normele care reglementează radiaţiile.

SURSA: G4MEDIA

Comentarii