Iubitorii animalelor din Piatra Neamț, amendați dacă le hrănesc pe cele maidaneze

miercuri, 08 decembrie 2021, 10:39
2 MIN
 Iubitorii animalelor din Piatra Neamț, amendați dacă le hrănesc pe cele maidaneze

Un ONG din Piatra Neamț a primit sesizări de la iubitorii de animale că au fost atenționați verbal de polițiștii locali în momentul în care hrăneau pisici sau câini fără stăpân pe domeniul public.

Tema hrănirii animalelor fără stăpân pe domeniul public a generat intense dezbateri publice în acest an după ce prin Consiliul Local a trecut o versiune a regulamentului de gospodărire a orașului care prevedea la articolul 2 punctul f următoarele:

„Este interzisă…

f) hrănirea animalelor comunitare (câini, pisici) pe domeniul public și privat al municipiului și/sau creșterea porumbeilor în condominii”.

Sancțiunile erau stabilite a fi între 300 și 500 lei pentru persoane fizice.

Măsura a creat nemulțumiri în comunitate, motiv pentru care a avut loc o discuție la primărie cu primarul Andrei Carabelea. În urma întâlnirii, s-a căzut de comun acord ca sancțiunile pentru hrănirea animalelor fără stăpân să fie eliminate din regulament. Astfel, la finalul lunii august 2021, regulamentul a fost modificat, iar articolul 2 punctul f care interzicea explicit hrănirea câinilor și pisicilor pe domeniul public a fost eliminat complet.

Se pare că nu este clar acest lucru pentru Poliția Locală care, deși a participat la dezbaterea pe regulament și a auzit cu propriile urechi că interzicerea hrănirii câinilor și pisicilor a fost eliminată, spune acum că in municipiul Piatra Neamt, NU ESTE PERMISĂ hranirea animalelor fara stapan, conform art. 2, lit. ”e” din H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodarire, intretinere si estetica in municipiul Piatra Neamt.

Mai mult, Poliția Locală spune că amenzile sunt mult mai mari: de la 1000 la 1500 de lei pentru persoanele fizice si cu amenda de la 2000 la 2500 de lei pentru persoanele juridice.

„Persoanele depistate ca hranesc animale pe domeniul public sau privat al municipalitatii sunt avertizate verbal de catre politistii locali prin aducerea la cunostinta a prevederilor H.C.L. 228/2021. Pana la aceasta data, echipajele Politiei Locale Piatra Neamt nu au aplicat sanctiuni (avertismente scrise sau amenzi) pentru incalcarea art. 2, lit. ”e” din H.C.L. 228/2021, mai spune Poliția Locală.

Aflați amănunte de pe ziarpiatraneamt.ro.

Comentarii