Juniori – Alexandru Hrib duce Politehnica în sferturile Cupei României la fotbal

miercuri, 15 martie 2023, 02:50
3 MIN
 Juniori – Alexandru Hrib duce Politehnica în sferturile Cupei României la fotbal

Echipa de tineret a Politehnicii Iaşi a reuşit să se califice în primele opt echipe din ţară în Cupa României. În ultima etapă, a cincea, a primei faze a competiţiei, formaţia antrenată de Adi Cotan a învins cu 2-1, acasă, pe CSA Steaua Bucureşti, ca urmare a unei „duble” reuşite după pauză de Alex Hrib (foto), jucător care se antrenează de mult timp cu echipa de seniori.

Poli a acumulat astfel zece puncte şi s-a situat pe prima poziţie a clasamentului Grupei A-Est. Pe locul II s-a situat FC Botoşani, care are tot zece puncte şi golaveraj mai bun, dar care a fost învinsă de Iaşi. Steaua s-a clasat pe III, cu nouă puncte, două mai multe decât Rapid. În subsol au fost Petrolul Ploieşti (6 puncte) şi LPS Buzău (1 puncte).

De subliniat faptul că dacă în disputele de anul trecut a înregistrat rezultate foarte slabe, cu echipele codaşe (3-3 la Buzău, cu modesta LPS şi 1-8 cu Petrolul, la Ploieşti!), Politehnica şi-a revenit în acest an, când a câştigat toate cele trei dueluri, în precedentele fiind 2-1 cu FC Botoşani şi 3-2, în deplasare, cu Rapid.

În următoarea fază a competiţiei, intitulată semifinale grupe, practic sferturile de finală, Politehnica se va duela cu Farul Constanţa, ocupantea locului II din Grupa B-Est, care a fost câştigată de FCSB. Din seriile de vest s-au calificat CFR Cluj, Viitorul Cluj (din grupa A), FC Argeş şi Universitatea Craiova (din grupa B).

La Cupa Elitelor U17, Poli a ratat calificarea după ce a pierdut acasă, 1-3 în faţa Steaua. Formaţia antrenată de Bebe Manole s-a clasat pe locul IV, cu 7 puncte, în Grupa A-Est, după Rapid (11), Steaua (10) şi Petrolul (8) şi înaintea FC Botoşani (4) şi LPS Buzău (1). Ieşenii au plătit eşecurile din ultimele două runde (a mai fost 0-1 la Rapid), după ce erau pe primul loc la finalul etapei a III-a, în urma a două victorii (2-1 la Ploieşti, 3-1 cu Botoşani) şi o remiză, 1-1 la Buzău.

La Cupa Elitelor U 16, Politehnica (antrenor: Ciprian Brighiu) a susţinut, anul trecut, un singur meci (la acest nivel se joacă în sistemul clasic al cupei, eliminatoriu direct), 0-7 cu FCSB, în XVI-imile de finală.

În această săptămână se reia campionatul la primele trei categorii de vârstă a juniorilor. Poli va juca duminică, în Liga de Tineret, în play-out, la Botoşani, iar în Liga Elitelor U 17, tot în play-out, la Ploieşti, cu Petrolul. Sâmbătă, în play-off, la Liga Elitelor U 16 (la acest nivel în prima grupă valorică au fost primite un număr dublu de echipe faţă de primele două categorii de vârstă), Iaşi se va confrunta la Suceava, cu LPS.

La Liga Elitelor U 15, campionatul s-a reluat deja, de săptămâna trecută. În primul meci oficial al anului, Poli a pierdut, 0-1, în faţa LPS Iaşi. După opt runde, LPS (antrenor: Andrei Marian) e pe locul II în Seria I, cu 13 puncte, în timp ce Poli (antrenor: Mihai Drăgoi) este pe V, cu nouă puncte. Liderul, FC Botoşani, are maximum de puncte, 24. La acest nivel sunt 16 serii de cinci sau şase echipe.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii