Laura Codruţa Kovesi a scăpat de dosarele deschise pe numele său de Adina Florea

marți, 02 mai 2023, 10:41
1 MIN
 Laura Codruţa Kovesi a scăpat de dosarele deschise pe numele său de Adina Florea

Într-un comunicat de presă emis marţi, Parchetul General a anunţat clasarea celor două dosare ale fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, deschise de Adina Florea de la Secţia Specială, scrie G4MEDIA. Primul dosar, înregistrat în martie 2019, viza acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă într-un caz legat de aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

 Acestea se bazau pe o sesizare depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă, care susţinea că Kovesi i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a-l aduce pe Popa în ţară din Indonezia, unde exista un mandat de arestare internaţional. Al doilea dosar, deschis tot în martie 2019, se referă la presupusa coordonare a unui grup infracţional organizat şi complicitate la represiune nedreaptă, în care Kovesi ar fi fost implicată împreună cu procurorii de la DNA Ploieşti.

Surse judiciare explicaseră atunci că urmărirea penală împotriva lui Kovesi a fost începută în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu, zis Portocală, care ar fi încercat să „smulgă” denunţuri de la „nevinovaţi” precum fostul deputat PSD Vlăduţ Cosma, despre Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta. Controlul judiciar şi acuzaţiile au fost înlăturate de judecătoarea Francesa Vasile, care a criticat dur dosarul Adinei Florea. 

 

 

Comentarii