LIVE: Consilierii locali au pe masă peste 20 de proiecte de hotărâre. Ce situaţie ciudată a apărut?

joi, 22 decembrie 2022, 15:45
2 MIN
 LIVE: Consilierii locali au pe masă peste 20 de proiecte de hotărâre. Ce situaţie ciudată a apărut?

Consilierii locali se întâlnesc astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi figurează peste 20 de proiecte de hotărâre. O situaţie ciudată este dată de lipsa planurilor urbanistice zonale din dezbatere, un astfel de caz mai fiind întâlnit o singură dată în actuala legislatură care a început în 2020.

(UPDATE 19.00) După o scurtă pauză de consultări privind unul dintre proiectele de hotărâre (vânzarea unui teren), celelalte initiţiative incluse pe ordinea de zi au fost votate la "foc automat", iar ultima şedinţă ordinară din acest an s-a încheiat.

(UPDATE 18.40) Sedinţa CL se desfăşoară deja de peste patru ore. Primarul a participat în prima parte a reuniunii (sesiunea de interpelări) deşi oficial el este în concediu. Inlocuitorul de drept al acestuia, viceprimarul Daniel Juravle, a preluat sarcina de a răspunde la intervenţiile punctuale ale consilierilor în cazul diverselor proiecte de hotărâre. Printre altele, proiectul privind majorarea tarifului maximal la taxiuri (de la 3.2 la 5 lei/km) a fost aprobat de catre plen. În schimb, proiectul de modernizare a Parcului Copou a fost scos de pe ordinea de zi: consilierii locali au solicitat o dezbatere publică mai amplă asupra intervenţiilor propuse. 

TEXT INITIAL: Cel mai probabil, lipsa proiectelor de PUZ ţine de haosul din serviciul de urbanism al Primăriei şi de numeroasele anchete penale pe care le-au deschis procurorii. Interpelat pe această temă de către arhitectul Iulian Nicolau (consilier local USR), primarul Mihai Chirica a reacţionat spunând că îi va răspunde „în scris” consilierului.

Printre deciziile care vor fi adoptate astăzi se numără creşterea tarifului maxim la taxi (de la 3,2 lei la 5 lei/km), aprobarea studiului de fezabilitate aferent modernizării Parcului Copou, o rectificare bugetară, casarea mai multor bunuri ale CTP (circa 30 de tramvaie şi diverse echipamente), aprobarea organizării unor manifestări dedicate zilei Unirii Principatelor Române şi acordarea de titluri de cetăţean de onoare (Oltiţa Cîntec şi Constantin Brehnescu).

„Ziarul de Iaşi” a tratat în detaliu proiectele cele mai importante zilele trecute:

Iată viitoarea nouă faţă a parcului emblematic al Iaşului! Votul va fi dat joi. Numai gardul va costa 2 milioane

„Amendă” de 3,3 milioane de euro pentru Primărie. O nebuloasă cu proiecte europene

Plus 56%? “Cadou” de Moş Crăciun făcut de Primărie taximetriştilor: pot mări tarifele până la 5 lei pe kilometru

Aproape 30 de tramvaie ale CTP Iaşi, date la casare. Acestea fac loc celor 32 de tramvaie nou-nouţe

 

 

Comentarii