LIVE TEXT: RĂZVAN BURLEANU A CÂŞTIGAT UN NOU MANDAT DE PREŞEDINTE AL FRF!

miercuri, 18 aprilie 2018, 10:00
6 MIN
 LIVE TEXT: RĂZVAN BURLEANU A CÂŞTIGAT UN NOU MANDAT DE PREŞEDINTE AL FRF!

Azi au avut loc alegerile pentru șefia FRF. Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan au fost cei patru candidați. Burleanu a câștigat din primul tur.

Răzvan Burleanu a câștigat alegerile din primul tur!

Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi. Marcel Puşcaş a primit 8 voturi, iar Ilie Drăgan niciun vot.

La Adunarea Generală au votat 254 de membri.

UPDATE ORA 16:35

Unul dintre teancurile cu voturi creşte ”puternic”. Să vedem al cui este.

UPDATE ORA 16:25

S-a încheiat procesul de votare! Urmează numărarea voturilor.

UPDATE ORA 15:10

A început votul pentru desemnarea preşedintelui FRF. Pentru a câștiga din primul tur, un candidat trebuie să obțină 128 de voturi din cele 254 posibile.

UPDATE ORA 15:00

A fost prezentată procedura de votare. Votul va începe în curând!

UPDATE ORA 14:35

"Trebuie să mergem mai departe, trebuie să mergem împreună la nivelul următor. FRF de azi e o instituţie de management al fotbalului. Avem o viziune, un plan şi o echipă foarte bună cu care vom duce lucrurile mai departe. Suntem o instituţie serioasă şi stabilă din punct de vedere financiar. Împreună am făcut FRF ce e azi şi împreună trebuie să ne apărăm munca şi să ne consolidăm viitorul. Trebuie să protejăm fotbalul. Trebuie să alegeţi între echipa FRF, care a lucrat pentru dumneavostră, şi gaşca ce vă promite că nu o să vă mai lucreze", a spus preşedintele Răzvan Burleanu.

UPDATE ORA 14:25

"Am venit cu o poftă nebună de muncă, pentru a redresa împreună fotbalul românesc. Dacă nu eram convins, nu eram azi aici. După 13 ani de activitate în top managementul fotbalului, sunt aici să dăm restart fotbalului românesc. Toată viaţa am muncit cu seriozitate, niciodată nu am stat. Valorile în care eu cred sunt respectul, seriozitatea, transparenţa, dialogul şi corectitudinea. Oamenii vor credibilitate şi proiecte fezabile. Legislaţia sportivă şi fiscală trebuie schimbată. Voi duce în parlament o lege prin care sportul să devină o prioritate naţională. Actualul preşedinte nu a pierdut doar sprijinul popular, ci şi pe cel al oamenilor de fotbal. Eu m-am întors acasă ca să muncesc pentru fotbalul românesc. Nu vin la federaţie cu gânduri de răzbunare. Fotbalul nu trebuie pedepsit pentru că preşedintele FRF s-a comportat ca un copil răsfăţat", a declarat Ionuţ Lupescu, însoţit la alegeri de Mircea Lucescu şi Cristi Chivu.

UPDATE ORA 14:15

"A fost o campanie electorală care a avut toate ingredientele unei campanii electorale. Dar cred că sunt singurul candidat care a fost preşedinte de club, care a antrenat în cupele europene, care a fost sponsor la fotbalul feminin, care nu are ingrediente în jur. Avem aceleaşi probleme ca acum 15-20 de ani. Vreţi să continuăm alţi 15-20 de ani la fel? Dacă nu vreţi asta, votaţi competenţa. Vom avea cu toţii de câştigat. În caz contrar, lucrurile se vor perpetua", a spus Marcel Puşcaş.

UPDATE ORA 14:00

"Deşi am pornit cu ultima şansă, am încercat să-i informez pe toţi membrii despre ideile şi principiile mele. Le mulţumesc celor care m-au susţinut, chiar dacă unele cluburi şi-au retras apoi sprijinul", a declarat Ilie Drăgan, prin dintre cei patru candidaţi care a vorbit în faţa Adunării Generale.

UPDATE ORA 13:25

Ionuț Lupescu și Marcel Pușcaș, doi dintre candidați, nu au avut acces în sală în timpul Adunării Generale. Cei doi sunt nemulțumiți că a fost deja stabilită Comisia de validere a voturilor, fiecare intenționând să își propună omul de încredere în Comisie. Mai mult, cei doi susțin că este o minciună ce declarat Radu Vișan, care a spus că, înainte de validare Comisiei, s-a consultat cu ei.

UPDATE ORA 13:00

S-a luat o pauză după Adunarea Generală!

UPDATE ORA 12:55

Uitat de aproape toată lumea, al patrulea candidat, Ilie Drăgan, are încredere că va avea un cuvânt de spus în rezultatul alegerilor. "Am speranţe bune, deja mă consider câştigător, dar dintr-o anumită perspectivă. Simt foarte multe energii pozitive de la cunoscuţi, prieteni şi de la cluburi. Am primit mesaje de încurajare în care mă regăsesc. Nu aş merge cu un anumit candidat în turul 2. dacă vor exista persoane care m-au votat în primul tur şi mă întreabă cu cine să voteze, o să le transmit. dar până atunci, sper să iau cât mai multe voturi şi să merg în turul al doilea", a spus Drăgan, la sosirea la Casa Fotbalului.

UPDATE ORA 12:25

A ajuns la sediul FRF și Ilie Drăgan, unul dintre candidați.

UPDATE ORA 11:50

Potrivit unor informaţii care circulă la Casa Fotbalului, a doua persoană care îl va însoţi pe Lupescu la alegeri ar fi Mircea Lucescu.

UPDATE ORA 11:50

Șeful Comisie de validare a voturilor este Bogdan Gheorghiță, șeful AJF Vaslui și votant declarat al lui Răzvan Burleanu. Acesta este și subinspector și purtător de cuvânt la IPJ Vaslui. Din Comisie mai face parte și Cristi Bivolaru, director general la Viitorul, și susținător al lui Lupescu.

UPDATE ORA 11:46

"Nu vreau să mă transform într-un Ceauşescu, care are întotdeauna dreptate. Dar spun ce gândesc şi aşa voi face mereu", a spus Stoichiţă, după ce o parte a celor din sală i-au aplaudat discursul.

UPDATE ORA 11:45

Fostul căpitan al echipei naţionale, Cristi Chivu, a venit alături de Ionuţ Lupescu la Casa Fotbalului. "Eu din fire sunt optimist, cred că el va câştiga. Nu ocup vreo funcţie, sunt doar susţinătorul lui Ionuţ. El e cel care va hotărî dacă pot ajuta fotbal românesc, sunt dispus să mă implic mai mult. De mâine, când Lupescu va fi preşedinte, obiectivele sunt participările la turnee finale. Urmează Euro şi trebuie să fim neapărat acolo, apoi, în 2022, în Qatar", a spus Chivu.

UPDATE ORA 11:23

Ionuţ Lupescu e optimist în privinţa scrutinului de azi: "Nu am nicio emoţie. M-am întors acasă şi sper să schimbăm fotbalul românesc".

UPDATE ORA 11:15

Răzvan Burleanu se bazează pe voturile fotbalului feminin, 30 la număr. A spus-o preşedintele clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban: "Noi vrem continuitate. Îl vom vota pe Răzvan Burleanu, ne dorim să continue proiectele începute deja".

UPDATE ORA 11:05

A început Adunarea Generală. Din cei 256 de membri afiliați sunt prezenți 254. Pentru a câștiga din turul I, un candidat trebuie să obțină 128 de voturi.

UPDATE ORA 11:00

Înainte de a se trece la ordinea de zi, a fost ţinut un minut de reculegere, în memoria mai multor personalităţi decedate în ultima perioadă. Pe un ecran din sală au fost prezentate imagini cu cei dispăruţi, printre aceştia fiind şi persoane din afara lumii fotbalului, printre care Regele Mihai. La şedinţă participă şi trei invitaţi din străinătate, reprezentanţi ai UEFA şi FIFA, precum şi trei reprezentanţi ai MTS.

TEXT INIȚIAL

Adunarea Generală începe la ora 11:00, candidații nu vor intra în sală până la orele 14:00-15:00, când ar urma să înceapă alegerile propriu-zise. Cel târziu la ora 19:00, în cazul în care suspansul se va prelungi cu un tur secund, vom ști cine este noul președinte al FRF.

gsp.ro, digisport.ro, prosport.ro

VEDEȚI ȘI:

Procedura de alegere a preşedintelui FRF. Votul va fi secret, cu buletine

Pe cine votează ieșenii?

FRF îşi alege Naşul

Comentarii