LIVE VIDEO: Ședința Consiliului Județean – 52 de proiecte pe ordinea de zi (UPDATE)

miercuri, 20 octombrie 2021, 09:19
2 MIN
 LIVE VIDEO: Ședința Consiliului Județean – 52 de proiecte pe ordinea de zi (UPDATE)

Consilierii județeni din Iași se întrunesc în ședință pentru a dezbate și vota mai multe proiecte.

Urmăriți LIVE ședința de CJ:

UPDATE

Ședința CJ s-a întrerupt brusc, inclusiv transmisia online, după ce un cetățean a intrat în sala mare de la Casa Pătrată. Președintele Costel Alexe a cerut intervenția pazei pentru evacuarea lui pe motiv că ședința nu este publică și că cetățeanul respectiv nu poartă mască de protecție.

UPDATE

Ședința de astăzi a Consiliului Județean a început cu un nou membru al grupului liberal: Raluca Vartic a depus jurământul în calitate de consilier. Aleșii au intrat rapid în ordinea de zi, extinsă de la 50 la 52 de proiecte de hotărâre.

Președintele Costel Alexe a pledat pentru vaccinare, dar și pentru trecerea ședințelor CJ în format online pe fondul incidenței ridicate din municipiu (peste 12 cazuri/ 1000 de locuitori), ca o introducere pentru cele două proiecte adăugate. Acestea se referă la deschiderea unei a doua linii de gardă la Spitalul mobil de la Lețcani, printr-un nou efort al Spitalului de Boli Infecțioase, precum și la alocarea a 261 de mii de lei pentru plata drepturilor stabilite prin lege personalului detașat la Lețcani.

INFO

Pe ordinea de zi sunt 50 de proiecte.

Consiliul Judeţean (CJ) a pregătit o primă listă de proiecte care să fie finanţate prin Programul Naţional de Investiţii (PNI), aşa-numitul „PNDL 3“. Este vorba despre 12 tronsoane de drum judeţean care însumează peste 110 km. CJ trebuie să adopte o hotărâre prin care să dea undă verde depunerii cererii de finanţare. Astfel, pentru fiecare dintre 12 tronsoane de drum, plenul va adopta o decizie în acest sens. Aflați amănunte de AICI.

Alte proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi a şedinţei fac referire la: începerea demersurilor pentru concesionarea unui teren de 2,3 hectare din Manta Roşie (unde se află Casa Călăului), demararea procedurilor pentru selecţia membrilor Consiliului de Administraţie de la Aeroport, realizarea unor lucrări la spitale, cuantumul tarifelor practicate de muzee de sub autoritatea CJ, aprobarea unor credite de angajament în cazul unor investiţii publice viitoare, realizarea unui site pentru publicaţia „Vestea Iaşului“, organizarea şi desfăşurarea analizei noilor proiecte de management la instituţii de cultură din subordine, alocare de fonduri pentru biserici şi, nu în ultimul rând, o rectificare bugetară.

VEDEȚI ȘI:

Un iPhone de 7.109 lei, înregistrat la CJ ca „domeniu public” – AICI

Comentarii