Mai mulţi bani pentru medicii stomatologi aflaţi în contract cu CJAS

duminică, 08 mai 2022, 23:10
2 MIN
 Mai mulţi bani pentru medicii stomatologi aflaţi în contract cu CJAS

Începând din luna mai, bugetul alocat furnizorilor de servicii de medicină dentară care se află în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi s-a dublat. 

Astfel, suma contractată a crescut de la 2.000 de lei lunar la 4.000 de lei pentru un medic specialist din mediul urban. În funcţie de gradul profesional şi mediul unde activează medicii dentişti, se aplică şi anumite sporuri la suma alocată prin contract. De exemplu, pentru un medic specialist dintr-un oraş, suma orientativă alocată este de 4.000 de lei pe lună, iar pentru un medic specialist dintr-un sat suma alocată este 6.000 de lei pe lună. Pentru medicul dentist fără grad profesional care profesează într-un oraş, suma orientativă este de 3.200 lei/lună, iar pentru medicul dentist fără grad profesional din zona rurală este de 4.800 lei/lună.

Pentru medicii primari de medicină dentară din zona urbană este alocată o sumă de 4.800 de lei pe lună, iar pentru cei din zona rurală – 7.200 de lei pe lună. "Menţionăm faptul că pachetul de servicii medicale de bază în asistenţa medicală dentară cuprinde 25 de acte terapeutice care sunt afişate atât la cabinetele medicale aflate în contract cu CAS Iaşi cât şi pe website-ul www.cjasis.ro la Secţiunea – Pachete de servicii medicale şi tarife decontate de CNAS/Servicii medicale pe tipuri de asistenţă medicală/Medicină dentară", au precizat reprezentanţii CJAS Iaşi.

Aceştia mai spun că numărul furnizorilor de medicină dentară cu care se află în contract este în creştere faţă de perioada anterioară şi a ajuns la 248. Numărul medicilor stomatologi titulari care desfăşoară activitate la aceşti furnizori a ajuns la 613, din care 394 medici sunt în mediul urban şi 219 în mediul rural. 

Comentarii