Mama lui Vlad Pascu, tânărul vinovat de accidentul de la 2 Mai, arestată pentru şantaj

vineri, 15 septembrie 2023, 16:22
2 MIN
 Mama lui Vlad Pascu, tânărul vinovat de accidentul de la 2 Mai, arestată pentru şantaj

Miruna Pascu, mama tânărului de 19 ani acuzat că, fiind drogat, a provocat un accident mortal la 2 Mai, a fost arestată preventiv în urma acuzaţiilor de şantaj aduse de procurori. Potrivit anchetatorilor, Miruna Pascu ar fi ameninţat o tânără din cercul de prieteni al fiului său cu dezvăluirea unor informaţii compromiţătoare despre aceasta, în încercarea de a împiedica tânăra să-l denunţe pe Vlad Pascu, scrie hotnews.ro.

Miruna Pascu a fost audiată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) joi dimineaţa, însă a refuzat să facă orice declaraţie în faţa jurnaliştilor. Ea este acum acuzată de procurori că ar fi încercat să influenţeze mărturii şi să intimideze martorii în dosarul fiului său.

Tragedia de la 2 Mai, în care doi tineri au murit în urma accidentului provocat de Vlad Pascu, a scos la iveală şi detalii revoltătoare legate de intervenţia poliţiei în acest caz. Vlad Pascu a fost oprit de două ori de poliţie în ziua anterioară accidentului şi chiar în aceeaşi noapte, însă a fost lăsat să plece fără a fi testat pentru consum de droguri, deşi au fost găsite droguri în maşina sa, iar autoturismul său nu avea asigurare RCA valabilă. Mai puţin de o oră mai târziu, el a provocat accidentul tragic.

Raportul Corpului de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori şi încălcări ale normelor din partea echipajelor de poliţie implicate în caz, precum şi deficienţe în actul managerial privind organizarea misiunilor din competenţă. În urma scandalului, şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Glugă, a demisionat, iar ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat că întreaga structură organizatorică a Inspectoratului Judeţean de Poliţie va fi reconfigurată.

Aceste evenimente tragice şi dezvăluirile ulterioare continuă să atragă atenţia asupra necesităţii unei reforme serioase în sistemul judiciar şi de aplicare a legii în România, în încercarea de a preveni astfel de tragedii şi erori în viitor.

Comentarii