Max Verstappen va pleca din prima poziţie în cursa de sprint care va stabili grila Marelui Premiu al Austriei

vineri, 08 iulie 2022, 20:29
1 MIN
 Max Verstappen va pleca din prima poziţie în cursa de sprint care va stabili grila Marelui Premiu al Austriei

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) va pleca din prima poziţie sâmbătă în cursa de sprint care va stabili grila Marelui Premiu al Austriei de Formula 1 după ce a reuşit cel mai bun timp al calificărilor de vineri, informează AFP.

Campionul mondial en titre şi actual lider al clasamentului provizoriu al campionatului i-a devansat pe monegascul Charles Leclerc şi Carlos Sainz, cei doi piloţi Ferrari. Cele două Mercedes ale britanicilor Lewis Hamilton şi George Russell au ieşit în decor în a treia şi ultima fază a calificărilor, însă Russell va pleca totuşi din poziţia a 5-a, iar Hamilton din cea de-a 10-a în cursa de sprint.

MP al Austriei, care va avea loc duminică, este a doua dintre cele trei etape din acest sezon care propune o cursă de sprint sâmbăta, un format inaugurat în sezonul trecut şi deja utilizat în acest an la MP al regiunii Emilia-Romagna de la Imola din luna aprilie.

Cursa de sprint va stabili grila de start a Marelui Premiu, duminică. Poziţia a patra la startul cursei de sprint va fi ocupată de mexicanul Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen. Francezul Esteban Ocon (Alpine) va fi pe poziţia a 6-a, înaintea celor două monoposturi Haas ale danezului Kevin Magnussen şi germanului Mick Schumacher şi a celeilalte maşini Alpine, a spaniolului Fernando Alonso.

 

 

Comentarii