Mesaj al episcopilor catolici: întoarcerea la şcoală este motiv de bucurie şi speranţă

marți, 09 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Mesaj al episcopilor catolici: întoarcerea la şcoală este motiv de bucurie şi speranţă

Fostul episcop auxiliar de Iaşi, ÎPS Aurel Percă, actualmente arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, a transmis un mesaj optimist referitor la revenirea copiilor la şcoală în format fizic, care este un "motiv de bucurie şi de speranţă", şi a subliniat importanţa ştiinţei în contextul actual. Arhiepiscopul, care este şi responsabil cu învăţământul în Conferinţa Episcopilor Catolici de România, a amintit despre importanţa cursurilor faţă în faţă, chiar dacă nu se poate face acest lucru în condiţii de normalitate totală. 

"A învăţa împreună cu alţi colegi este diferit de modul de a învăţa de unul singur, în faţa tabletei sau a calculatorului, închis într-o cameră. Elementul de socializare este fundamental în procesele de învăţare", a explicat arhiepiscopul în mesajul său. Pentru că în ultimele luni cursurile s-au făcut "la distanţă" şi s-a mizat foarte mult pe tehnicile online, pandemia a adus şi un element pozitiv, crede ÎPS Percă – tehnicile digitale învăţate în această perioadă vor rămâne şi vor fi folosite şi pe viitor. De asemenea, este de părere că pandemia este încă o rană deschisă, în acest timp învăţământul a avut foarte mult de suferit, iar întreaga omenire trăieşte "o fază istorică neobşinuită".

"Speranţa este ca omenirea să înveţe ceva din această pandemie. Trebuie să înţelegem cât de importantă este cunoaşterea, trebuie să insistăm mult în şcoală pe competenţele ştiinţifice, pe formare intelectuală şi profesională. Astăzi, dacă reuşim să ne vaccinăm, o facem datorită studiilor şi inovaţiilor în domeniul medical şi ştiinţific. Ştiinţa este adevărata armă a omenirii, datorită ei vom avea un viitor şi o nouă speranţă". Împreună şi cu ceilalţi episcopi din ţară, ÎPS Aurel Percă a adresat încurajări tuturor elevilor, profesorilor, personalului care lucrează în şcoli, precum şi părinţilor şi familiilor, reamintind că revenirea la normalitate va depinde foarte mult de simţul de responsabilitate pe care fiecare va şti să îl arate. 

Comentarii