Ministrul muncii din Cehia îşi cere scuze după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial

luni, 08 februarie 2021, 22:10
1 MIN
 Ministrul muncii din Cehia îşi cere scuze după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial

Ministrul ceh al muncii şi protecţiei sociale, Jana Malacova, şi-a cerut scuze luni, după ce a comparat pandemia de coronavirus cu al doilea război mondial, ceea ce a stârnit reacţii de indignare, relatează dpa.

Malacova a afirmat că regretă o asociere "nepotrivită" de cuvinte. În timpul unei recente dezbateri televizate, ea a remarcat că întreaga ţară s-a oprit practic, adăugând că cel de-al doilea război mondial nu a determinat ceea ce a determinat actuala criză COVID-19. Nicio altă situaţie nu i-a împiedicat vreodată pe copii să meargă la şcoală, a spus Malacova.

În replică, directorul Muzeului evreiesc din Praga, Leo Pavlat, a precizat că în timpul ocupaţiei germane copiii evrei au fost, parţial, împiedicaţi să meargă la şcoală, iar după iulie 1942 nu au mai putut frecventa şcoala deloc.

Pavlat a menţionat într-un comunicat că afirmaţiile ministrului muncii au fost "extrem de lipsite de tact", având în vedere victimele Holocaustului. Peste 6 milioane de oameni au murit în Holocaust, cifră care îi include pe cei peste 80.000 de evrei cehi care au fost exterminaţi în lagăre germane, adaugă dpa.

SURSA: Agerpres

 

Comentarii