Multe şi mărunte: Chivu poate antrena în Serie A

luni, 17 iunie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Chivu poate antrena în Serie A

 

Fostul fotbalist Cristian Chivu ar putea face parte din stafful tehnic al echipei Sampdoria, a anunţat, ieri presa italiană. Sampdoria s-a despărţit, recent, de tehnicianul Marco Giampaolo, care a lăsat echipa pe locul IX la finalul ediţiei 2018/2019 a campionatului italian Serie A. Locul acestuia ar urma să fie luat de fostul antrenor al echipei AS Roma Eusebio Di Francesco.  Cristian Chivu, 38 de ani, este dorit de Di Francesco în stafful său, ca antrenor secund. Aceasta ar fi prima experienţă la un asemenea nivel pentru fostul fundaş al echipelor CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma şi Inter Milano. Sezonul trecut, Chivu a fost antrenor al echipei Under 14 a clubului Internazionale Milano, în prima sa activitate de tehnician după ce şi-a luat licenţa UEFA A, la Coverciano, la 15 decembrie 2017.

 

A început Copa America

Selecţionata Braziliei a debutat cu victorie la Copa America, după ce a învins, cu scorul de 3-0, selecţionata Boliviei în meciul de deschidere de la Sao Paulo.  Golurile au fost marcate de Philippe Coutinho, în minutele 50 (penalti dictat după consultarea VAR) şi 53, şi de Everton, în minutul 85.  În celălat meci din grupa A, Peru şi Venezuela au terminat la egalitate, 0-0/ Naţionala din Peru a înscris două goluri, însă acestea au fost anulate după consultarea VAR. Din echipa Venezuelei a fost eliminat Luis del Pino, în minutul 75. Într-un meci din cadrul grupei B, Columbia a învins Argentina (cu Messi în echipă) cu 2-0, prin reuşitele lui Martinez (min. 71) şi Zapata (min. 86)

De la „argint” la „aur”

Naţionala de volei masculin a României a obţinut sâmbătă, în deplasare, cea de-a şasea victorie consecutivă în grupa B a Silver League, scor 3-0 (15, 19, 15), cu Georgia, şi va juca finala competiţiei, neînvinsă în faza grupelor.  În finală, România va întâlni Grecia în dublă manşă, în 26 şi 30 iunie, pentru calificarea în Golden League. Echipa feminină a învins, tot în deplasare, Georgia cu 3-0 şi mai are un joc în deplasare, cu Cipru. România se află pe locul II în grupă, la un singur punct de Israel, însă această ţară şi-a încheiat jocurile. Fetele tricolore se pot califica şi în cazul unei înfrângeri în cinci seturi şi vor juca finala Silver League cu Slovenia.

 

Tamaş rămâne pe loc

Clubul Hapoel Haifa a anunţat, sâmbătă, că a ajuns la un acord cu Gabriel Tamaş pentru ca jucătorul să mai rămână un sezon la gruparea israeliană. “Patronul Hapoel Haifa, Yoav Katz, şi jucătorul Gabriel Tamaş au ajuns la un acord pentru ca fotbalistul să rămână pentru al treilea sezon la club”, este anunţul grupării Hapoel Haifa.  Yoav Katz s-a declarat bucuros de faptul că Tamaş rămâne la Hapoel. Gabriel Tamaş este legitimat la Hapoel Haifa din iulie 2017.

Am învins Brazilia la rugby

Reprezentativa de rugby a României a învins, noaptea trecută, selecţionata Braziliei, cu scorul de 22-21, într-un meci test disputat la Jundiai. Punctele României au fost reuşite de Florin Vlaicu (un eseu, două transformări şi o lovitură de pedeapsă), Ovidiu Cojocaru (un eseu) şi Cristi Chirica (un eseu). În urmă cu o săptămână, naţionala României a mai disputat un meci test în America de Sud, scor 27-11 cu Chile.

Sarri a semnat cu Juventus

Antrenorul Maurizio Sarri a părăsit echipa Chelsea Londra şi a preluat conducerea tehnică a campioanei Italiei, Juventus Torino. Sarri a semnat o înţlegere pe trei ani. El mai avea contract cu gruparea londoneză până în vara anului 2021. Pentru a-l elibera pe italian de contract, Juventus a plătit clubului Chelsea suma de cinci milioane de lire sterline (5,6 milioane de euro). În vârstă de 60 de ani, Sarri a ajuns pe Stamford Bridge vara trecută, într-o înţelegere de trei ani, după ce a antrenat formaţia Napoli, echipă cu care a terminat de două ori pe locul II, după Juventus, în Serie A, în trei ani de contract. La Juventus, Maurizio Sarri îl va înlocui pe Massimiliano Allegri, care a renunţat la conducerea tehnică a „Bătrânei Doamne” după cinci ani.

Furia Fury

Britanicul Tyson Fury l-a învins pe germanul Tom Schwarz prin KO tehnic în runda a doua, noaptea trecută, într-un meci la categoria grea, la Las Vegas, relatează Reuters. Fury, în vârstă de 30 de ani, are acum un palmares de 28 de victorii şi o remiză. Pentru britanic a fost primul meci de după remiza cu americanul Deontay Wilder, din decembrie 2018. După confruntarea cu Schwarz, Fury a declarat că va mai avea un meci la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, iar în 2020 îl va înfrunta din nou pe Wilder.

 

Comentarii