Multe și mărunte; Copiii şahului ieşean vin din urmă

vineri, 22 aprilie 2022, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte; Copiii şahului ieşean vin din urmă

 

La Campionatele Naţionale de şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări pentru copii şi juniori de la Eforie Nord, printre cei remarcaţi s-au remarcat şi trei tineri sportivi de la CS Politehnica Iaşi,pregătiţi de antrenorul Vlad Ungureanu. Nicolas Cazacu – FOTO (categoria de vârstă Under 8, legitimat şi la Gambitul Damei Iaşi) şi George Stoleriu (U20, legitimat şi la CSM Iaşi 2020) au cucerit medalii la toate cele patru probe.

George Stoleriu este dublu campion naţional, la blitz şi dezlegări, vicecampion la rapid şi medaliat cu bronz la clasic, în timp ce Nicolas este triplu vicecampion naţional, la clasic, rapid şi blitz, şi medaliat cu bronz la dezlegări. Alexia Andrieş (Under 14, legitimată şi la CSM Iaşi 2020) a urcat pe toate treptele podiumului – medalie de aur la rapid, argint la dezlegări şi bronz la blitz -, iar la şah clasic a ocupat locul al patrulea.

 

United a bătut palma cu ten Hag

Manchester United a confirmat,ieri, numirea tehnicianului olandez Erik ten Hag, de la Ajax Amsterdam, în funcţia de antrenor principal, începând cu sezonul 2022/2023. Noul manager va semna un contract valabil până în vara anului 2025, cu posibilitate de prelungire cu încă un sezon. Ten Haag îl va înlocui pe germanul Ralf Rangnick, care a preluat conducerea interimară a echipei după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie 2021. În vârstă de 52 de ani, tehncianul olandez a mai antrenat în carieră echipele Go Ahead Eagles, Bayern Mnchen II şi FC Utrecht. Pe banca echipei Ajax este din 21 decembrie 2017, perioadă în care a câştigat de două ori titlul (2018/2019 şi 2020/2021) şi de două ori Cupa Olandei.

Michi a uitat să câştige

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu se află încă în căutarea primei sale victorii la simplu în 2022, după ce a fost învinsă de Raluca Şerban (jucătoare română care reprezintă Cipru) cu 6-3, 0-6, 3-6, în prima rundă a turneului ITF de la Chiasso (Elveţia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari. Aceasta a fost a patra înfrângere la simplu în circuitul profesionist, la care se adaugă una în Billie Jean King Cup. Buzărnescu are şi două înfrângeri la dublu în acest an.
 

Nordul a bătut Sudul

Selecţionata Nordului a învins echipa Sudului cu scorul de 125-122 (37-27, 39-34, 16-30, 33-31), miercuri, în meciul stelelor din baschetul masculin românesc, All Star Game LNBM, eveniment care a inaugurat noua Sală Polivalentă din Oradea. Mark Anthony Ogden Jr, jucătorul echipei locale CSM CSU Oradea, a fost MVP-ul acestui meci, cu 20 de puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive. Echipa Nordului a dominat prima jumătate a meciului, dar sudiştii au reuşit să recupereze diferenţa în sfertul al treilea. Sudul a avut 120-119 când mai erau 100 de secunde, echipa „gazdă” a reuşit să se impună cu 125-122.

Finală Juventus – Inter

Juventus s-a calificat în finala Cupei Italiei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, pe Fiorentina, în manşa a doua a semifinalelor. Torinezii au câştigat şi jocul tur, cu 1-0. Au marcat: Bernardeschi ('32) şi Danilo ('90+4). Juventus, deţinătoarea trofeului, a câştigat de 14 ori Cupa Italiei. În ultimul act, Bătrâna Doamnă va da piept cu Inter Milano, care a eliminat-o pe AC Milan, după 0-0, în deplasare, şi 3-0, acasă. Inter are şapte trofee ale Cupei Italiei în palmares, ultimul fiind cucerit în 2011. Ultimul act al competiţiei este programat la 11 mai.

 

Serena şi Lewis se bagă la Chelsea

Jucătoarea de tenis Serena Williams şi pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton ar face parte dintr-un grup de investitori care intenţionează să cumpere clubul Chelsea, informează postul Sky Sports, Grupul l-ar avea în frunte pe Martin Broughton, fost preşedinte al British Airways şi al clubului Liverpool. Broughton este suporter al echipei Chelsea şi ar fi convins numeroşi investitori în eforturile sale de a strânge fondurile necesare achitării unei sume de circa 2,5 miliarde de lire sterline (trei miliarde de euro), la cât se estimează că s-ar vine clubul londonez. Participaţia celor două vedete ale sportului ar fi de 10 milioane de lire sterline (12 milioane de euro) fiecare. Hamilton este un suporter declarat al rivalei echipei Chelsea, Arsenal Londra.

 

           

Comentarii