Multe si marunte: Dolniceanu, dublu campion la sabie

sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 02:43
6 MIN
 Multe si marunte: Dolniceanu, dublu campion la sabie

 

Echipa Dinamo Bucureşti, în formula Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Gălăţanu, Mădălin Bucur, Iulian Teodosiu, a câştigat Cupa României la sabie, după ce s-a impus în toate cele trei meciuri susţinute, 45-23 cu CSM Unirea Slobozia, 45-28 cu CSM Iaşi şi 45-30 cu CSA Steaua.  CSA Steaua a ocupat poziţia secundă după 45-26 cu CSM Unirea Slobozia şi 45-30 cu CSM Iaşi. Podiumul a fost completat de CSM Unirea Slobozia victorioasă cu 45-41 în faţa echipei CSM Iaşi (Matei Cîdu, Codrin Cozmuleanu, Răzvan Ursachi, Alexandru Zmău). Dinamo a obţinut şi titlul individual la sabie, prin Tiberiu Dolniceanu, sportiv format la Iaşi.

Ieşenii, la Constanţa în Cupa României

Tragerea la sorţi a meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României la handbal masculin a avut loc ieri, la sediul FR Handbal. Potrivit tragerii la sorţi, în optimi se vor duela echipele: Ştiinţa Bacău – Dunărea Călăraşi, Minaur Baia Mare – Dinamo Bucureşti, HC Vaslui – Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti – HC Odorhei, Potaissa Turda – CSM Focşani, Poli Timişoara – CSU Suceava, HC Dobrogea Sud – Poli Iaşi, CSM Oradea – CSM Făgăraş. Meciurile din optimile de finală se vor disputa în manşă unică, în 7 decembrie, iar cele din sferturi o săptămână mai târziu, pentru calificarea la Turneul Final Four al competiţiei. Turneul Final Four va avea loc în 17-18 martie 2018, urmând a fi stabilită gazda prin licitaţie.

Cosac, reales la FRT

George Cosac a fost reales, ieri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, pe care o ocupă din februarie 2013. Potrivit FR Tenis, la Adunarea Generală de Alegeri, din cele 155 de voturi exprimate 140 au fost în favoarea lui Cosac, iar 15 au fost anulate. Alegerile au fost programate iniţial la 6 aprilie, dar atunci MTS a dispus anularea Adunării Generale ordinare şi efectuarea unui control la acest for, după ce două cluburi au contestat organizarea AG, în cadrul căreia urmau să aibă loc alegeri. La un control efectuat în 3 şi 4 aprilie, MTS a stabilit că FR Tenis nu poate proba cu documente numărul de structuri afiliate care figurează în evidenţa sa. La 2 noiembrie, data la care au fost reprogramate alegerile la FR Tenis, din nou nu s-a votat, reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului prezenţi în Adunarea Generală ameninţând conducerea FRT că vor sista finanţarea şi că vor retrage Certificatul de Identitate Sportivă. Pe lista candidaţilor pentru postul de preşedinte s-au aflat din luna aprilie George Cosac, Dumitru Hărădău, Răzvan Itu şi Marius Vecerdea.

Înfrângeri pe linie pentru Dinamo

Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a fost învinsă în deplasare, de formaţia slovenă Gorenje Velenje, cu scorul de 29-33 (15-17), în cea de-a opta partidă din grupa C a Ligii Campionilor. Dinamo rămâne pe ultimul loc cu doar două puncte şi cursa ratată spre optimile de finală. Pentru Dinamo au marcat Mocanu 7 goluri, Şandru 7, Komogorov 6, A. Esteki 4, Descat 2, Bera 2, Mironescu 1. Din lotul dinamovist au absentat din motive obiective jucătorii Gaiducenko, Savenco şi portarul Irimuş.În următoarea partidă, Dinamo va juca pe teren propriu, cu Elverum Handball,în 26 noiembrie.

 

Simona, cea mai atletică jucătoare

Românca Simona Halep, numărul unu mondial, şi daneza Caroline Wozniacki (3 WTA) sunt considerate cele mai atletice jucătoare din circuitul profesionist feminin de tenis (WTA). Halep a declarat pentru site-ul WTA că daneza este cea mai bună din acest puncte de vedere: ''Wozniacki, pentru că a alergat un maraton, din câte îmi amintesc… deci aleargă mult''. Daneza a reuşit să alerge maratonul de la New York, în 2014, în 3 h 26 min 33 sec. ''Sunt câteva jucătoare care aleargă mult, poate Halep, Wozniacki, urmăresc multe, multe mingi'', a declarat, la rândul său, ucraineanca Elina Svitolina. Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a menţionat-o şi ea pe Halep: ''Sunt multe fete care aleargă mult, cred că Simona e cea care aleargă cel mai mult, pentru mine e foarte greu să obţin un winner în faţa ei''. Îmtr–un sondaj care se desfăşoară pe site-ul WTA, Halep are cele mai multe voturi vineri dimineaţa (peste 50%), urmată de Wozniacki (28%), Venus Williams (14%), Elina Svitolina (3%).

 

 

Invitaţi pe sprânceană la nunta Serenei

Jucătoarea de tenis Serena Williams, 36 de ani, s-a căsătorit cu Alexis Ohanian, 34 de ani, co-fondator al reţelei Reddit, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Contemporary Arts Center din New Orleans. La nunta care a costa peste un milion de dolari şi care a avut ca temă au fost invitate 250 de persoane. Printre acestea s-au numărat Beyonce, Kim Kardashian, Ciara şi Eva Longoria. Dintre jucătoarele de tenis, Caroline Wozniacki a fost prezentă, însoţită de logodnicul ei, baschetbalistul David Lee. Venus Williams a fost şi ea la nunta surorii sale. Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie, când a dat naştere unei fetiţe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câştigat Australian Open, la începutul acestui an. Serena şi Alexis s-au cunoscut în mai 2015, la Roma şi s-au logodit în decembrie 2016, tot la hotelul din capitala Italiei unde s-au întâlnit prima dată.

Fotbalişti corupţi la baschet

Fotbaliştii echipei FC Viitorul Bogdan Ţîru, Carlo Casap, Robert Hodorgea şi Alexandru Cicâldău vor particpa la turneul de baschet 3×3 Constanţa Streetplay, care are loc în incinta City Park Mall Constanţa. Cei patru reprezentanţi ai campioanei României îşi vor încerca aceste abilităţi sâmbătă, de la ora 12.00. Peste 150 de participanţi, printre care echipe din Serbia şi Bulgaria, se duelează la 3×3 Constanţa Streetplay pentru premii în valoare totală de peste 15.000 de lei.  Evenimentul programează şi finalele 3×3 Schools Battle, în care au fost implicate şcolile şi liceele din judeţul Constanţa.

 

 

Selecţionerul Siriei a demisionat

Selecţionerul Siriei, Ayman al-Hakim, a demisionat, în ciuda parcursului bun al echipei în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. "După recentele declaraţii ale preşedintelui federaţiei Salah Ramadan, care a criticat echipa, am decis să demisionez şi urez succes echipei naţionale", a declarat tehnicianul. Ramadan nu a acceptat imediat demisia lui Al-Hakim, dar a anunţat că se va pronunţa în zilele următoare. Ayman al-Hakim a reuşit să ducă echipa Siriei până la pre-barajul din zona Asiei, pierdut în faţa Australiei.

 

Chapacoense a refuzat imunitatea

Echipa Chapecoense s-a salvat de la retrogradare pe teren, după ce a refuzat să primească "imunitate" din partea federaţiei braziliene, în urma accidentului aviatic care a decimat lotul formaţiei. În etapa a XXXV-a a campioantului, Chapecoense a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Vitoria Bahia şi a urcat pe locul al zecelea al campionatului. Cu 47 de puncte, formaţia Chapecoense este la opt puncte de primul loc retrogradabil, 17, ocupat de Ponte Preta, cu trei etape înaintea finalului sezonului. însă Ponte Preta joacă un meci cu Vitoria, care are şi ea 39 de puncte şi e pe locul 16. Jucătorii lui Chapecoense au sărbătorit după meci menţinerea în prima ligă braziliană. "Vamos, vamos, Chape", au cântat fotbaliştii în vestiar.

 

Comentarii