Multe și mărunte: Leo Grozavu a fost demis de Sepsi

miercuri, 29 septembrie 2021, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Leo Grozavu a fost demis de Sepsi

 

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a despărţit de antrenorul Leo Grozavu, a anunţat patronul clubului covăsnean, Laszlo Dioszegi, pe Facebook. El a anunţat că echipa va fi pregătită pentru moment de secunzii Robert Ilyes şi Laszlo Kulcsar. Echipa Sepsi ocupă după zece etape locul XII, cu nouă puncte, sub pretenţiile conducătorilor clubului. În acest sezon, formaţia antrenată de Leo Grozavu a înregistrat doar o victorie şi şase egaluri. Grozavu, 54 de ani, a fost numit antrenor la Sepsi în noiembrie 2019, iar în mai înţelegerea lui fusese prleungită până vara viitoare.

Transferuri de marcă la FC Argeş

Atacantul Kehinde Fatai şi fundaşul Iasmin Latovlevici sunt oficial de astăzi jucătorii clubului FC Argeş. Primul a semnat un contract până la finalul acestui sezon competiţional, cu drept de prelungire pe încă unul, iar cel de-al doilea, o înţelegere valabilă pe două sezoane. Fatai a jucat în România la Farul Constanţa şi Astra. El a mai evoluat la Club Brugge, Sparta Praga, Ufa şi Dinamo Minsk. La formaţiile la care a evoluatFotbalistul va avea drept de joc începând cu data de 1 octombrie, atunci când îi expiră suspendarea pentru dopaj. Latovlevici(35 ani) s-a despărţit de CFR Cluj, campioana României, înainte de finalul perioadei de mercato. Înainte de a semna cu ardelenii, Latovlevici a mai jucat la Kisvarda, Bursaspor, Galatasaray, Karabukspor, Genclerbirligi, FCSB, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa.

 

Indulgenţă federală

UEFA a anunţat că a renunţat la procedura disciplinară împotriva cluburilor FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid, în cadrul proiectului de înfiinţarea a Superligii Europene. Juventus, FC Barcelona şi Real Madrid sunt ultimele din cele 12 cluburi înscrise în Superligă în aprilie, care încă nu au ieşit din acest proiect eşuat încă de la start. Decizia vizează şi celelalte nouă cluburi, care au părăsit proiectul – Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan.

Un fel de „cupă intercontinentală”

Italia, campioana Europei, şi Argentina, câştigătoarea Cupei Americii de Sud, se vor întâlni într-un meci, în iunie 2022, au anunţat confederaţiile de pe cele două continente. UEFA şi Conmebol au planificat această întâlnire între campioanele continentale „în timpul ferestrei internaţionale din iunie”, „într-un loc care urmează a fi confirmat”, se arată într-un comunicat de presă comun. Cele două foruri intenţionează, de asemenea, să-şi „consolideze cooperarea”, legată în prezent de „fotbal feminin, futsal şi tineret, de schimbul de arbitri şi de pregătirea tehnică”, prin deschiderea unui birou comun la Londra. Apropierea dintre cele mai puternice confederaţii din fotbalul mondial vine în mijlocul unui război cu FIFA, care intenţionează să dubleze frecvenţa Cupei sale Mondiale, organizând-o la fiecare doi ani.

 

Meciuri amicale pentru U19

Echipa naţională a României U19 va avea un stagiu de pregătire la Bucureşti înaintea partidelor din Turcia pentru EURO 2022.Elevii lui Adrian Văsîi au programate şi două jocuri de pregătire cu Cipru U19. Acestea se vor disputa pe stadionul Dinamo, pe 7 şi 10 octombrie. Tricolorii U19 vor evolua în luna noiembrie în preliminariile EURO 2022, acolo unde vor întâlni Letonia (10 noiembrie), San Marino (13 noiembrie) şi Turcia (16 noiembrie), ţara gazdă a turneului. Se califică mai departe la Turul de Elită cele 13 câştigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde şi cea mai bună echipă de pe locurile III.

S-a stins Roger Hunt

Fostul atacant al echipei Liverpool, Roger Hunt, campion mondial cu naţionala Angliei în 1966, a murit la 83 de ani. La Liverpool el a marcat 286 de goluri şi a câştigat campionatul Angliei în 1964 şi 1966, Cupa Angliei (1965) şi de trei ori Community Shield (1964, 1965, 1966). La naţionala Angliei, alături de care a fost campion mondial în 1966, a marcat de 18 ori.

 

 

Comentarii