Nemţii sunt din altă ligă

luni, 29 martie 2021, 01:43
4 MIN
 Nemţii sunt din altă ligă

 

România – Germania 0-1 (0-1) , în preliminariile Campionatului Mondial din 2022

România: Niţă – Ov.Popescu, Chiricheş, Toşca, Camora ('46 – Burcă) – Stanciu, Marin – Hagi ('81-Maxim), Tănase ('83-Cicâldău), Mihăilă ('66 – Man) – Keşeru ('66-Puşcaş). Selecţioner: Mirel Rădoi

Germania: Neuer – Klostermann, Rüdiger, Ginter, Emre Can – Goretzka, Kimmich, Gundogan – Gnabry ('90^2 – Neuhaus), Havertz ('76-Werner), Sané ('90^4 – Younes).. Selecţioner: Joachim Löw.

Arbitru: Clément Turpin (Franţa).

Cartonaşe galbene:Ov. Popescu / Kimmich

0-1, min. 17: Rüdiger îl lansează cu un lung de linie pe partea stângă pe Hawertz, acesta centrează pentru Gnabry care înscrie

N-au fost mulţi care au crezut, după zece minute de joc că nu-i dracul chiar aşa de negru. Părea un Mefisto destul de binevoitor care, încet- încet s-a înnegrit progresiv ajungând zeflemitor şi ameninţător spre final când atingerea balonului de către echipa noastră era o performanţă. Golul relativ din min. 17, le-o fi dat aripi? Nici pomeneală.Portarul nostru., Niţă, a avut două intevenţii colosale, una în faţa lui Havertz şi alta după o bară a lui Kimmich la care fundaşii se uitau uluiţi unde cade mingea, până să vină Stanciu să-i îmveţe meserie. Nemţii nu se năpustesc ca City, nu fac dantelării ca PSG, dar se cunoaşte că a trecut şi un oarecare Guardiola prin ţara teutonilor. Ţin de minge cu dinţii, recuperează formidabil şi – fie cu joc ofensiv ca Rădoi, fie cu jumătare fundaşi&închizători, ca Piţurcă – rezultatul e acelaşi:bogdaproste, Doamne, că e numai 1-0 la pauză, Ce te faci Mirele, cu nibelungii ăştia:

La pauză, Mirel nu a avut decât o singură idee: să-l schimbe pe Camora, veriga slabă din apărare. Dar jocul nu se schimbă şi nu avea cum să se schimbe, chiar după intrările lui Man şi Puşcaş. Portarul Niţă rămâne cel mai bun juător tricolor (încă şase intervenţii salutare!), dar nemţii sunt greu de răpus. Nu că ar fi zei, sunt toţi oameni dar diferenţa este încă mare, indiferent dacă joci ofensiv sau cu fundul în poartă. În final, românii au prins ceva curaj, dar Puşcaş a fost prea neinspirat, iar Stanciu prea egoist.

Celelalte rezultate ale grupei: Armenia – Islanda 2-0; Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0. Clasament: 1. Germania – 6 p (4-0): 2. Armenia – 6 p (3-0): 3. Macedonia N. – 3 p (7-3): 4.România – 3 p (3-3); 5. Islanda – 0 p (0-5); 6. Liechtenstein – 0 p (0-6).

Tricolorii tineri, la mâna vecinilor

Reprezentativa de tineret a României a învins, sâmbătă seară, la Budapesta, selecţionata similară a Ungariei, cu scorul de 2-1 într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei A de la Campionatul European U21. Tricolorii au revenit după ce maghiarii au deschis scorul în inferioritate numerică. După ce jucătorul ungut Szöke a fost eliminat în min. 43, pentru al doilea cartonaş galben, ungurii au marcat pe un contraatac după ce fundaşul român Hăruţ l-a învins pe Kiss, prin Csonka, cu un şut din 7 metri. Din fericire, însă, Măţan a egalat printr-un şut minunat de la marginea interioară a careului ('70), iar Paşcanu a adus victoria cu un şut din apropiere, după un corner. Ai noşri au cerut un penalty în min.50, pentru un fault la Ciobanu. Dintr-o decizie inexplicabilă a UEFA, la această competiţie nu s-a introdus sistemul VAR.Adrian Mutu a folosit următorii jucători: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc , Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan ('61-Petre)- Ganea ('86-Oct. Popescu), Măţan ('89).

În celălalt meci din grupa A, Germania şi Olanda au terminat la egalitate scor 1-1. Justin Kluivert (fiul celebrului Patrick) a deschis scorul în min. 48, iar Nmecha a egalat în min. 84. Înaintea ultimei runde, Germania conduce în clasament cu patru puncte, urmată de România acelaşi punctaj dar golaveraj mai slab şi Olanda – 2 p. Tricolorii tineri vor juca marţi cu Germania, iar Olanda  cu Ungaria, toți . Şansele de calificare în sferturi constau într-un rezultat cât mai bun cu nemţii, coroborat cu o replică demnă a Ungariei în faţa Olandei.Ambele partide vor avea loc la ora 19:00

 

Comentarii