Nivelul de anticorpi după vaccin este mai mare ca cel după o formă severă de COVID

marți, 19 ianuarie 2021, 12:38
1 MIN
 Nivelul de anticorpi după vaccin este mai mare ca cel după o formă severă de COVID

Un studiu recent, publicat în The Telegraph, aduce însă o urmă de speranță pentru combaterea pandemiei. Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech ar fi suficient de eficient, iar persoanele imunizate nu ar mai transmite SARS-CoV-2 mai departe, cantitatea de anticorpi fiind chiar mai mare ca în cazul unei forme grave de COVID-19.

Persoanele vaccinate anti-COVID au șanse mult mai mici să se îmbolnăvească, iar dacă acest lucru se întâmplă, ele vor face o fromă ușoară a bolii. Totuși, cât timp se păstrează imunitatea la COVID-19 și dacă persoanele vaccinate mai transmit sau nu virusul sunt elemente care însă se mai analizează. Chiar și așa veștile pe care studiul israelian le aduce sunt îmbucurătoare.

Un studiu israelian a arătat faptul că imunitatea generată de vaccinul anti-COVID al companiei Pfizer este suficient de puternică în fața noului coronavirus, ca persoanele imunizate să nu mai contacteze SARS-CoV-2 și să îl transmită celor din jur.

Potrivit The Telegraph, participanții la studiu au dezvoltat de 20 de ori mai mulți anticorpi la infecția cu noul coronavirus, la 10 zile după ce au primit a doua doză din vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii