Nou record de pasageri la Aeroport, dar şi un nou sistem de climatizare

Creşterea tranzitului a determinat conducerea regiei să comande o nouă instalaţie de aer condiţionat

sâmbătă, 09 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Nou record de pasageri la Aeroport, dar şi un nou sistem de climatizare

Aeroportul a încheiat luna mai cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat de la începutul anului. Astfel, luna trecută, 95.304 persoane au tranzitat aerogara ieşeană, cu peste 6 procente mai mult faţă de mai 2017, când au fost 89.796 de pasageri, şi aproape 45 la sută mai mult comparativ cu aceeaşi lună din 2016 (65.855 de persoane). De asemenea, sunt cu 2.800 de călători mai mulţi decât în luna precedentă. În aprilie, 92.522 de pasageri au tranzitat aerogara.

„În sezonul estival ne aşteptăm la o evoluţie spectaculoasă a numărului de pasageri, ţinând cont că partenerii noştri Wizz Air şi Ernest Airlines vor opera noi rute externe, iar în orarul de vară au fost introduse deja mai multe curse charter spre destinaţii de vacanţă din Grecia şi Turcia“, afirmă Cătălin Bulgariu, directorul general al Aeroportului.

Terminalele aerogării încep să fie tot mai aglomerate odată cu apariţia a încă zece destinaţii de zbor în iunie şi iulie. Până la extinderea infrastructurii, se poate interveni doar pentru îmbunătăţirea confortului. Astfel, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, regia a lansat vineri licitaţia pentru cumpărarea şi montarea unei instalaţii de climatizare pentru zona „Plecări“ a terminalului T3. Termenul de depunere a ofertelor este foarte scurt, doar o săptămână, după care câştigătorul va avea la dispoziţie 30 de zile pentru furnizarea şi montarea sistemului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii