De Business

Punem punctul pe știi

O companie din Iaşi va inaugura în acest an noua fabrică la Miroslava. Câţi angajaţi va avea

miercuri, 21 februarie 2024, 15:02
1 MIN
 O companie din Iaşi va inaugura în acest an noua fabrică la Miroslava. Câţi angajaţi va avea

Misavan a intrat pe ultima sută de metri în amenajarea noilor linii de producție a fabricii de produse de curățenie pe care o construiește în parcul industrial Miroslava, un proiect pornit în 2021 și care, în doar trei ani, și-a dublat valoarea investițională pe fondul creșterilor din piața construcțiilor.

„Avem în construcție o nouă fabrică de detergenți. Sperăm ca anul acesta să o inaugurăm, chiar dacă nu vom avea toate liniile de lucru în funcțiune, dar minimul necesar pentru a muta activitatea în noua locație va fi finalizat”, a declarat directorul Misavan, Ciprian Otea, în cadrul unei emisiuni zf.ro.

Potrivit acestuia, inițial, în 2021, atunci când a pornit proiectul, estimările arătau o investiție de 5-6 milioane euro ca, în final, să ajungă să depășească 10 milioane euro, în contextul creșterii prețului la materiale de construcții și echipamentelor necesare în unitatea de producție. Fondurile sunt asigurate din venituri proprii și din accesarea unui credit bancar.

Suprafața desfășurată a fabricii ajunge la 7.200 mp, în condițiile în care este vorba despre un complex de clădiri. Odată ce va fi pusă integral în funcțiune, fabrica va avea în jur de 60 de angajați. În prezent, Misavan are 350 de salariați.

 

Comentarii