O haită de câini cu blana albastră stârneşte îngrijorare într-un oraş din Rusia

luni, 15 februarie 2021, 18:07
2 MIN
 O haită de câini cu blana albastră stârneşte îngrijorare într-un oraş din Rusia

O haită de câini vagabonzi cu blana de un albastru strălucitor a atras atenţia utilizatorilor de internet din Rusia.

Fotografiile cu câinii care se plimbau prin zăpadă, în oraşul oraşului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova, au stârnit reacţii diverse pe reţelele social media. În timp ce unii s-au amuzat comparând câinii cu personaje de desene animate, alţii şi-au arătat indignarea şi îngrijorarea că viaţa animalelor fără stăpân ar putea fi în pericol, potrivit The Moscow Times.

Aceştia spun că, cel mai probabil, câinii au fost expuşi la substanţele chimice dintr-o fabrică abandonată din apropiere, fabrică care producea plexiglas şi acid cianhidric.

Câinii vagabonzi se plimbă adesea în apropierea clădirilor fabricii abandonate care încă mai păstrează substanţe chimice precum sulfatul de cupru, a declarat pentru agenţia de ştiri RIA Novosti fostul manager al fabricii.

Autorităţile din Dzerzhinsk sunt preocupate acum de problema „câinilor albaştri” şi negociază cu conducerea companiei care deţine fabrica pentru permisiunea de a intra în hale şi a determina dacă acolo există substanţe chimice care ar fi putut colora blana animalelor şi dacă acestea reprezintă vreun pericol.

Activiştii pentru drepturile animalelor spun că, la prima vedere, câinii par să fie „într-o stare satisfăcătoare”, însă voluntarii urmau să îi prindă şi să îi examineze, pentru a stabili exact ce substanţă le-a colorat blana şi dacă aceasta este periculoasă.

 

Comentarii