O ieşeancă şi-a găsit sfârşitul în Italia. Familia se luptă cu costurile repatrierii

marți, 25 iulie 2023, 18:09
2 MIN
 O ieşeancă şi-a găsit sfârşitul în Italia. Familia se luptă cu costurile repatrierii

O ieşeancă de 51 de ani şi-a găsit sfârşitul în în localitatea Cattolica, provincia Rimini, din regiunea Emilia-Romagna, Italia. Maria Purcaru, o mamă devotată, a fost găsită decedată în camera de hotel unde lucra ca cameristă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23 iulie, în jurul orei 04:00, conform bittv.info.

Originară din Luncaşi, comuna Hălăuceşti, judeţul Iaşi, Maria a plecat în Italia cu dorinţa de a-şi asigura un viitor mai bun atât pentru ea, cât şi pentru fiica sa, în vârstă de 14 ani. A lucrat anterior în Italia ca îngrijitoare şi s-a întors în ţară, dar a revenit recent, acceptând un post de cameristă la un hotel din Cattolica.

Tristul eveniment a fost descoperit de colega ei de muncă, care a găsit-o neînsufleţită în patul camerei de cazare. Conform surselor medicale, Maria suferea de anumite patologii, însă acestea nu erau considerate a fi într-un stadiu periculos pentru viaţa ei. Se presupune că moartea sa a fost cauzată de un infarct, aducând astfel o mare durere familiei şi întregii comunităţi.

Maria Purcaru era o femeie divorţată şi puternică, care îşi creştea singură fiica adolescentă. În urma acestei pierderi tragice, întreaga comunitate este şocată şi profund întristată.

Sora ei, cu care am avut o discuţie telefonică, a confirmat că familia se confruntă acum cu o povară emoţională copleşitoare, însă, în plus, sunt nevoiţi să facă faţă şi unor dificultăţi financiare. Costurile repatrierii trupului neînsufleţit al Mariei în România sunt mari, iar familia nu dispune de resursele necesare pentru a acoperi aceste cheltuieli. Prietenii şi apropiaţii Mariei au început să se mobilizeze pentru a aduna fonduri pentru repatriere şi pentru a sprijini familia în aceste momente dificile.

 

Comentarii