De Sănătate

Punem punctul pe știi

O variantă de Covid mai periculoasă decât Omicron va lovi în următorii doi ani

duminică, 27 martie 2022, 10:25
1 MIN
 O variantă de Covid mai periculoasă decât Omicron va lovi în următorii doi ani

Această probabilitate a fost enunţată de Sir Chris Whitty, medic-șef al Regatului Unit, într-o conferință pe teme de sănătate publică, scrie hotnews.ro.

Provocările variantei actuale „nu sunt de fel banale”, iar apariția unui germen mai periculos va „modifica semnificativ balanța riscului”. Dar alți experți au insistat în mod repetat că cele mai negre zile ale pandemiei sunt de domeniul trecutului, iar virusul va evolua în timp spre un patogen al răcelii.

Și profesoara Devi Singhar, expertă în sănătate publică la universitatea din Edinburgh, a spus că nu crede că „virusul se va pierde prin fundal” prea curând. Într-adevăr, numărul săptămânal de spitalizări a fost aproape de un nou record din cauza variantei BA.2, care a devenit dominantă în Regat.

Sir Chris Whitty a punctat că pericolul este controlat mai bine prin rata mare de imunizare și îmbunătățirea asistenței medicale de specialitate. „A existat o anumită reducere în timp a riscului adus de Covid. Dar există încă un risc semnificativ” a adăugat el.

Comentarii