Ofertă culturală inedită la Iaşi: teatru pentru insomniaci

luni, 16 septembrie 2019, 01:50
1 MIN
 Ofertă culturală inedită la Iaşi: teatru pentru insomniaci

La ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) va exista şi teatru pentru insomniaci. „Secţiunea nu-şi propune în niciun caz să-i adoarmă pe spectatori; ideea e ca persoanele care au obiceiul să se culce mai târziu să aibă şi o variantă culturală de petrecere a orelor din noapte vizionând câteva spectacole foarte interesante“, au precizat organizatorii. 

Astfel, teatrul va cuprinde trei titluri în weekendul cuprins în programul de organizare a FITPTI. Vor fi trei spectacole-concert realizate şi susţinute de artişti cunoscuţi, primul dintre acestea fiind FERMA, după romanul Ferma animalelor a lui George Orwell, în care actorii „îşi cer scuze în faţa porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum şi în faţa tuturor celorlalte vietuiţoare şi dobitoace, fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească“.

În continuare, Ziua Necunoştinţei este concertul susţinut de Alex Ştefănescu care a ajuns în finală la iUmor, actorul cântăreţ propunând o călătorie muzicală pe „străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop şi multe altele, doar cu o chitară acustică“. Oraşul, cea de-a treia propunerea de spectacol, este un concert de Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitras, de la trupa Fără Zahăr, o producţie Teatrul Luceafărul Iaşi cu premiera duminică, 6 octombrie, sala mare, ora 23. „Spectacolul reuneşte o distribuţie exclusiv feminină (Carmen Mihalache, Liliana Mavriş Vârlan, Beatrice Volbea şi Elena Zmuncilă) într-un eseu liric-ironic care portretizează viaţa în metropole“, au completat organizatorii, care garantează la final că „spectatorii nu vor adormi în timpul reprezentaţiilor!“. 

Comentarii