Oficiali americani spun că Ucraina avansează în apropiere de Bahmut, dar suferă pierderi semnificative

joi, 08 iunie 2023, 21:39
1 MIN
 Oficiali americani spun că Ucraina avansează în apropiere de Bahmut, dar suferă pierderi semnificative

Forțele ucrainene au obținut unele succese în apropiere de Bahmut, dar au suferit pierderi „semnificative” de personal și echipamente grele, potrivit unor oficiali americani citați de CNN.

Deși trupele de la Kiev au reușit să-i depășească pe ruși în unele zone, au întâmpinat o rezistență mai mare decât se așteptau, potrivit raportului.

Trupele rusești au pregătit linii de apărare puternice, înarmate cu rachete antitanc, mortiere și grenade, și acoperite de mine în unele zone.

Pierderile Ucrainei au inclus un număr de vehicule blindate pentru personal MRAP furnizate de SUA, care sunt proiectate să reziste la mine și la dispozitive explozive improvizate (IED).

Kievul nu a comentat raportul.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a raportat operațiuni ofensive ucrainene lângă Bahmut și „alte locuri” la 5 iunie. O zi mai târziu, ea a anunțat avansuri de 100-1.600 de metri în diferite părți ale frontului de est.

Joi, Maliar a declarat că forțele rusești încearcă să treacă la ofensivă în jurul Bahmutului și în alte zone din regiunea Donețk, dar fără succes.

Bătăliile din estul țării au loc în contextul în care presa a relatat că Kievul a lansat contraofensiva mult așteptată în sud-estul regiunii Zaporojie.

Comentarii