OMS: A doua injecție a vaccinului Pfizer poate fi întârziată în unele cazuri

marți, 05 ianuarie 2021, 21:57
2 MIN
 OMS: A doua injecție a vaccinului Pfizer poate fi întârziată în unele cazuri

A doua injecție a vaccinului Covid-19 dezvoltată de laboratoarele Pfizer și BioNTech poate fi amânată cu câteva săptămâni în „circumstanțe excepționale”, au declarat marți experții OMS.

Grupul consultativ strategic de experți (SAGE) privind imunizarea „recomandă administrarea a două doze din acest vaccin în termen de 21 până la 28 de zile”, a declarat președintele său, Alejandro Cravioto, într-o conferință de presă.

Acesta spunea însă că este posibilă întârzierea administrării celei de-a doua injecții cu câteva săptămâni „în circumstanțe excepționale de contexte epidemiologice și constrângeri de aprovizionare”.

Acest lucru va permite „maximizarea numărului de persoane care beneficiază de o primă doză”, a explicat el.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Kate O'Brien, directorul departamentului de imunizare și vaccinuri de la OMS, a avertizat că termenul nu poate depăși șase săptămâni.

Acest anunț al experților OMS vine în momentul în care laboratorul BioNTech a avertizat marți că eficacitatea maximă a vaccinului său împotriva Covid-19 nu a fost demonstrată dacă a doua injecție este întârziată, o strategie aplicată sau luată în considerare de mai multe țări pentru a vaccina mai mulți oameni.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii