Oraşul e plin de bannere electorale, Primăria însă nu încasează niciun sfanţ pe ele

joi, 04 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Oraşul e plin de bannere electorale, Primăria însă nu încasează niciun sfanţ pe ele

În acest moment, sunt 138 de bannere pentru care Primăria nu percepe niciun leu. Dintre cele 105 corturi amplasate în oraş pentru strângerea de semnături, niciunul nu a fost al PSD.

„Primăria Municipiului Iaşi a aprobat fără părtinire sau discriminare şi în mod gratuit cererile filialelor locale ale partidelor politice şi candidaţilor independenţi de amplasare şi montare a diverselor materiale electorale în oraş“, precizează Municipalitatea într-un comunicat de presă. S-a aprobat montarea a 40 de materiale pentru Partidul Mişcarea Popu­lară, 51 pentru Partidul Naţional Liberal, 27 pentru Partidul Social Democrat şi 20 pentru Pro România. Producţia bannerelor este responsabilitatea partidelor. Fiecare formaţiune sau candidat independent vine cu materialul publicitar, iar montarea se face numai contra cost, pe bază de contract, şi doar de către echipele Companiei de Transport Public SA, precizează comunicatul Primăriei. Amplasarea se face noaptea, pentru a afecta cât mai puţin traficul rutier. În timpul campaniei de strângere a semnăturilor, interesant e că PSD nu a avut niciun cort.

Primăria Municipiului Iaşi a avizat trei amplasamente pentru Uniunea Salvaţi România, 12 pentru independenta Gregoriana Carmen Tudoran, 10 pentru Pro România, 31 pentru Partidul Naţional Liberal, trei pentru Partidul PHRALIPE al Romilor, şase pentru Partidul Mişcarea Populară, 16 pentru Partidul Alianţa Liberalilor şi Demo­craţilor (ALDE), trei pentru George Simion – Platforma Unionistă Acţiunea 2012, 16 pentru Partidul Libertate, Uni­tate şi Solidaritate (PLUS), două pentru Laurenţiu Primo şi trei pentru Partidul Forţa Moldova. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii