Ordonanța austerității: Supraimpozitare de 16% pentru toate veniturile bugetarilor mai mari decât salariul președintelui României – surse

miercuri, 26 aprilie 2023, 11:58
1 MIN
 Ordonanța austerității: Supraimpozitare de 16% pentru toate veniturile bugetarilor mai mari decât salariul președintelui României – surse

Toate veniturile bugetarilor mai mari decât salariul președintelui României ar urma să fie supraimpozitate cu 16%, au precizat miercuri surse guvernamentale. Aceasta este propunerea discutată în acest moment în Coaliție, dar o decizie se va lua în Coaliție după analiza și propunerile bazate pe cifre venite de la Ministerul de Finanțe.

„Supraimpozitarea cu 16% s-ar aplica nu doar în cazul celor ale căror venituri cumulate din pensie + salariu sunt mai mari decât salariul președintelui, ci și pentru cei ale căror salarii sunt mai mari decât salariul președintelui României”, au declarat sursele guvernamentale.

Supraimpozitarea ar urma să se aplice și pentru cei din ANCOM, ANRE, din CA-uri (Consilii de Administrație din companii de stat), care au salarii mai mari decât președintele.

O altă măsură agreată ar fi ca nimeni nu mai are voie să facă parte din mai mult de un Consiliu de Administrație.

Pragul de 16% este doar o primă propunere discutată la acest moment. De ce 16%?

„Pentru că e deja ca cifră de impozitare în momentul de față. Ministerul de Finanțe trebuie însă să vină cu propuneri bazate pe cifre. Dacă analiza Finanțelor va fi gata într-o săptămână, va fi agreată în Coaliție și apoi va fi adoptată Ordonanța.”, au precizat sursele guvernamentale.
O altă măsură care se va regăsi în ordonanță este că angajările la stat vor fi înghețate cu anumite excepții, care vor trebui însă fundamentate și adoptate de Guvern, așa cum s-a făcut și anul trecut.

Mai mult, pe Hotnews

Comentarii